Κους κους με κρεατικά και λαχανικά

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
(για 6-8 μερίδες)

750 γρ σπάλα αρνίσια
600 γρ μοσχάρι, ποντίκι
500 γρ κοτόπουλο φιλέτο, από μπούτι
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κ σ ελαιόλαδο
3 καρότα
200 γρ κολοκυθάκια
200 γρ φασολάκια βρασμένα
300 γρ κολοκύθα κίτρινη
λίγες ίνες Κρόκου Κοζάνης
50 γρ σταφίδες ξανθές
4 κ σ ντοματοπολτό συμπυκνωμένο
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
500 γρ κους κους
50 γρ βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε τα κρεατικά σε ισομεγέθη κομμάτια και τα αλατοπιπερώνετε. Τα σοτάρετε στο λάδι μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα καρότα και τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, τον κρόκο, την πιπερίτσα και 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 15′.
2. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και βράζετε για 15′. Στο τέλος αφαιρείτε την πιπερίτσα. Βάζετε το κους κους σε μπολ και το περιχύνετε με κρύο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Ανακατεύετε καλά, βάζετε το βρεγμένο κους κους σε μεταλλικό σουρωτήρι, που προσαρμόζεται στην κατσαρόλα με τα κρεατικά. Προσθέτετε λίγο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Βράζετε το κους κους για 20′-30′ σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει.
4. Αφήνετε το κους κους να ξεκουραστεί 5′, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύετε με πιρούνι για να αφρατέψει.