26 & 27 Ιουλίου | Κορακάκης και «Γραμμές» στη Βαμβακού

Παρασκευή 26 Ιουλίου – Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής στις Πηγές
Ο εορτασμός ξεκινά από το πρωί (8.00 π.μ.) της 26ης Ιουλίου, στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής στο Πλατύ Ποτάμι, όπου θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, υπό του πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Μπλάθρα. Μετά το πέρας της λειτουργίας οι πιστοί θα μεταβούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των «Πηγών», όπου και θα ακολουθήσει υπαίθρια συνεστίαση.

Παρασκευή 26 Ιουλίου – Λαϊκή Βραδιά – Πλατεία Βαμβακούς – 10.00 μ.μ.
Ο εορτασμός της σημερινής μέρας ολοκληρώνεται το βράδυ (10.00 μ.μ.) στην Κεντρική Πλατεία της Βαμβακούς. Φέτος, συντροφιά θα μας κρατήσουν ο σπουδαίος λαϊκός μουσικοσυνθέτης, Βαγγέλης Κορακάκης, παρέα με τον γιό του, Βασίλη Κορακάκη. Συνοδοί τους σ’ αυτή τη βραδιά θα είναι το μουσικό σχήμα «Γραμμές».

Σάββατο 27 Ιουλίου – Άγιος Παντελεήμονας – Κεντρική Πλατεία Βαμβακούς
Η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος. Το πρωί, λοιπόν, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία (8.00 π.μ.), υπό του πρωτοπρεσβύτερου, Γεωργίου Μπλάθρα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, του οποίου το δεξιό κλίτος τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Παντελεήμονος. Μετά το πέρας της Λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου.

Σάββατο 27 Ιουλίου – Παραδοσιακό Πανηγύρι – Πλατεία Βαμβακούς – 10.00 μ.μ.
Ο διήμερος εορτασμός κλείνει φυσικά με το παραδοσιακό μας πανηγύρι (10.00 μ.μ.). Η βραδιά, εκτός από εξαιρετικό φαγητό, θα έχει και την απαιτούμενη μουσική. Έτσι, το μουσικό σχήμα «Γραμμές» παρέα με τους Παναγιώτη Αγγελακόπουλο (φωνή), Βασίλη Βήλο (κλαρίνο), Κώστα Γιουλτούρη (κρουστά) και Μιχάλη Δανιά (βιολί), θα μας σηκώσουν από τα τραπέζια μας, για να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε.