«Καταδικάζουμε την αποτρόπαια πράξη εναντίον του κ. Δημητρίου Νταλιάνη»

Ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών Ευρώτα

Ως Δημοτική Παράταξη, του Δήμου Ευρώτα, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ», καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις έκνομες ενέργειες, που έγιναν την 29/30-08-2022, στην Σπάρτη, σε βάρος του καταστήματος Αγροτοεφοδίων, με φθορές, καταστροφές και άλλες ενέργειες, του Γεωπόνου κ. Δήμου Νταλιάνη, Δημοτικού Συμβούλου, Επικεφαλής της Παράταξης «Νέο Ξεκίνημα» και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ευρώτα.

Η έκνομη αυτή ενέργεια, ανεξάρτητα του λόγου και του σκοπού τους είναι καταδικαστέα, τόσο από την Δημοτική μας Παράταξη, όσο και από το σύνολο των συμπολιτών μας.

Η προστασία της περιουσίας των πολιτών είναι συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας, η Δημοκρατία και η Ελευθερία της γνώμης είναι δικαίωμα των Πολιτών, κυρίως όμως των αιρετών εκπροσώπων τους στους θεσμούς, όπως στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτή η έκνομη πράξη μπορεί να μην έχει συνέχεια ως φαινόμενο, αρκεί το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα εκτός της καταδίκης να εκπέμψουν σαφές μήνυμα ότι ο διάλογος, ο αντίλογος και η κριτική είναι βασικό και ουσιαστικό στοιχείο της λειτουργίας μας.

Είναι ώρα τέτοια φαινόμενα, κυρίως εναντίον αιρετών, να παταχθούν άμεσα και είμαστε βέβαιοι ότι η Αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και θα ανακαλύψει τους δράστες, της αποτρόπαιης και καταδικαστέας αυτής πράξης.

Γιώργος Μαρουδάς

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ»