Κασσελάκης: Τι απάντησε για το «κρατίδιο» – «Έχει άγνοια για θέματα εξωτερικής πολιτικής» λέει η Αχτσιόγλου

Νέα κόντρα ενόψει β' γύρου εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα κόντρα μεταξύ των δύο υποψηφίων μετά την αναφορά Κασσσελάκη σε «κρατίδιο» μιλώντας για το ψευδοκράτος – Για άγνοια μίλησε η κ. Αχτσιόγλου, στην κούραση και στα «σκουριασμένα» ελληνικά του απέδωσε την αναφορά ο κ. Κασσελάκης

Για άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου μετά την αναφορά του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στο ψευδοκράτος με τον όρο «κρατίδιο».

«Βεβαίως είναι ψευδοκράτος» απάντησε τα ξημερώματα μέσω Facebook ο κ. Κασσελάκης και απέδωσε την αναφορά του στην κούραση.

Σε δήλωση που έκανε η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε: «Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απογευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος ειναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων).

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ενα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.

Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική.

Φαντάζομαι ο κύριος Κασελακης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».
Η απάντηση Κασσελάκη

Λίγο αργότερα ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε μέσω Facebook:

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.

Τα Κατεχόμενα – η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα.

Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα. Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.

Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.

Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ