Καρπουζόπιτα “Καρπουζένια” της Μήλου

Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τη Μαίρη Παναγάκου

1 κιλό ψίχα καρπουζιού
200 γρ αλεύρι γοχ
1/2 κ γλ μπέκιν
1/4 φλ τσ ελαιόλαδο
1/4 φλ τσ μέλι
1/2 φλ τσ ζάχαρη
1/2 φλ τσ σουσάμι
λίγη κανέλα

Τρόπος παρασκευής
1.    Παίρνετε ένα ωραίο καρπούζι, το κόβετε στη μέση και κρατάτε το μισό. Βγάζετε 1 κιλό ψίχα με ένα μαχαίρι ή 1 μεγάλο κουτάλι και την καθαρίζετε από τα σποράκια.
2.    Βάζετε το καθαρισμένο καρπούζι σε μια λεκάνη και το λιώνετε ελαφρά με το χέρι σας. Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μέλι, το λάδι, και το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύετε με το χέρι σας, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το χυμό του καρπουζιού και να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
3.    Ο χυλός πρέπει να έχει ροζ ανοιχτό χρώμα και κομμάτια καρπουζιού στο μέγεθος καρυδιού. Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζετε κανέλα και σουσάμι σε όλη την επιφάνεια της πίτας και την ψήνετε σε μέτριο αερόθερμο φούρνο στους 160ο για μια ώρα περίπου.
4.    Η καρπουζόπιτα πρέπει να είναι λεπτή και ξεροψημένη.