Κανταϊφι με κάστανα και σος σοκολάτας

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά (για 12 άτομα)
1 πακέτο φύλλο κανταϊφι
1 κιλό κάστανα
1 φλ καφέ κρέμα γάλακτος
1/2 φλ καφέ, κονιάκ
1 φλ τσ βούτυρο φρέσκο λιωμένο

Για την σος σοκολάτας
250 γρ κουβερτούρα
1 φλ του καφέ ζάχαρη
1 φλ καφέ κονιάκ
100 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τα κάστανα αρκετά και τα καθαρίζετε. Τα ψιλοκόβετε και τα λιώνετε στο μίξερ. Προσθέτετε το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος.
2. Χωρίζετε το κανταϊφι σε 12 κομμάτια και τα διπλώνετε με προσοχή σε κανταϊφια, γεμίζοντας τα με το μείγμα. Προσοχή, όχι μεγάλα κομμάτια, αλλά μικρά και καλοδιπλωμένα.
3. Με ένα πινελάκι αλείφετε τα κανταϊφια με το φρέσκο βούτυρο. Τα ψήνετε στους 150ο αερόθερμου φούρνου, για 50′ μέχρι να ροδίσουν.
4. Ετοιμάζετε την σος σοκολάτας: Βράζετε την ζάχαρη με το κονιάκ και φτιάχνετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Κόβετε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνετε στο σιρόπι. Ανακατεύετε
και βράζετε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Προσθέτετε την καρυδόψιχα και περιχύνετε με την σος το κανταϊφι.