Κανταϊφι με κάστανα και σως σοκολάτας

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά1 πακέτο κανταϊφι1 κιλό κάστανα1φλ του καφέ κρέμα γάλακτος1/2 φλ τσ κονιάκ1 φλ τσ βούτυρο φρέσκο, λιωμένοΓια τη σος σοκολάτας250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα1 φλυτζανάκι ζάχαρη2 κ σ κονιάκ100 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένηΤρόπος παρασκευής1.    Βράζετε καλά τα κάστανα και τα ξεφλουδίζετε. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και προσθέτετε το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος.2.    Ανοίγετε με τα χέρια σας το κανταϊφι και το χωρίζετε σε 12 μέρη. Τοποθετείτε σε καθένα 1 κ σ από το μείγμα και τα διπλώνετε σε κανταϊφια. Τα αλείφετε με το φρέσκο βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, στους 160ο για 45′.3.    Ετοιμάζετε τη σος σοκολάτας: Βράζετε τη ζάχαρη με το κονιάκ, για 3′ και φτιάχνετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε την κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.4.    Προσθέτετε την καρυδόψιχα και περιχύνετε τα κανταίφια, μόλις βγουν από το φούρνο.