Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο στο βουνό του Πάρνωνα!

Vamvakou Comics Festival, αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και άλλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους σας περιμένουν στη Βαμβακού!

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα comics με τη μουσική της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και η τέχνη του κοσμήματος με τα παλιά βιβλία ενός σχολείου; Θα τα βρείτε όλα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βαμβακού! Ένα πλούσιο πρόγραμμα έχει σχεδιάσει η Vamvakou Revival για να υποδεχτεί μαζί σας τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Μία ιδιαίτερη έκθεση Ελλήνων δημιουργών κόμικς, διαδικτυακά εργαστήρια και συζητήσεις, αλλά και ταινίες έρχονται να μας μεταφέρουν στον κόσμο των κόμικς και της εικονογράφησης. Το μουσικό σχήμα Γραμμές θα μας ταξιδέψει σε μιαν άλλην εποχή με ένα μοναδικό αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ενώ τα αρχεία και τα βιβλία του σχολείου της Βαμβακούς θα μας αποκαλύψουν τις δικές τους ιστορίες.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Vamvakou Comics Festival, 01-02 Aυγούστου

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί θαυμαστά έργα της 9ης Τέχνης μέσα από το πρωτότυπο διήμερο Vamvakou Comics Festival που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Βαμβακού, από τη Vamvakou Revival σε συνεργασία με τo διεθνές φεστιβάλ κόμικς, Comicdom Con Athens, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση comics, διαδικτυακές συναντήσεις για μικρούς και μεγάλους και δύο προβολές ταινιών.

Στη δέκατη, επετειακή διοργάνωσή της, η έκθεση «Εν Αιθρία» έρχεται στη Βαμβακού και παρουσιάζει αδημοσίευτα έργα 74 Ελλήνων δημιουργών. Η σειρά εκθέσεων «Εν Αιθρία», μία πρωτοβουλία του ζωγράφου και δημιουργού comics, Γαβριήλ Τομπαλίδη, συνδυάζει σε έναν χώρο έργα γνωστών ονομάτων της εγχώριας σκηνής των comics και της εικονογράφησης, με εκείνα νέων, πρωτοεμφανιζόμενων ταλέντων.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γαβριήλ Τομπαλίδης, επιμελητές: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Δημήτρης Σακαρίδης, με τη συμβολή του Μέλανδρου Γκανά.

Για τους μικρούς μας φίλους, το Σάββατο 01/08 στις 16:00, μια αφηγήτρια (Βασιλεία Βαξεβάνη) και ένας δημιουργός comics (Δημήτρης Κάσδαγλης) ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα διαδραστικό εργαστήριο comics για παιδιά σχολικής ηλικίας, ενώ την Κυριακή 02/08 στις 18:30, μικροί και μεγάλοι θα μάθουν για τις πόλεις στα comics, μέσα από μια διαδικτυακή συνάντηση. Σε ένα ταξίδι από τη Λιμνούπολη μέχρι την Gotham και από τη Νέα Υόρκη του Spider-Man ως τις φουτουριστικές πόλεις των manga, οι πόλεις δεν είναι απλώς σκηνικό στις ιστορίες comics. Είναι μέρος της πλοκής, χαρακτήρες τόσο ζωντανοί όσο και οι πρωταγωνιστές, και διαμορφώνουν την εξέλιξη της ιστορίας, την ανάπτυξη των χαρακτήρων, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα της ιστορίας. Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ολοκληρώνεται, την Κυριακή 02/08, με τον θερινό κινηματογράφο της Βαμβακούς να φιλοξενεί δύο μοναδικές ταινίες και ντοκιμαντέρ comics από καταξιωμένους δημιουργούς comics, που επέλεξαν οι συνεργάτες του Comicdom Con Athens. H βραβευμένη ταινία Luna του διεθνώς καταξιωμένου εικονογράφου και σκηνοθέτη, Dave McKean, ένα συναρπαστικό κράμα ζωντανής δράσης και κινουμένων σχεδίων (προβολή στις 16:00) και ένα ντοκιμαντέρ, για τον σεναριογράφο Chris Claremont, που έφερε τους X-Men στην κορυφή των πωλήσεων και έκανε τον ίδιο ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια των κόμικς (προβολή στις 18:00).

Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, 01 Αυγούστου

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην κορυφαία στιχουργό, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, και στους μεγάλους συνθέτες της, όπως ο Καλδάρας και ο Χιώτης έχουν ετοιμάσει οι Γραμμές για την πρώτη ημέρα του Αυγούστου. Σας περιμένουμε, στις 22:00, στον προαύλιο χώρο του σχολείου του χωριού. Παίζουν οι Ηλίας Καππάκος, Σπύρος Καππάκος, Αγγελική Σπηλιάκου και Γιώργος Ζήτσας.

Είσοδος 5 ευρώ.

Η διαδικασία συντήρησης αρχείων & βιβλίων της Βαμβακούς, 02 Αυγούστου

Η φθορά, η διάγνωση, οι εργασίες προστασίας, η τοποθέτηση σε κουτιά και η αρχειοθέτηση των βιβλίων και των αρχείων του Δημοτικού σχολείου της Βαμβακούς, αποκαλύπτονται, στις 21:00, μέσα από τα μάτια του Μπάμπη Λέγγα, ο οποίος ανέλαβε να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο, αλλά πολύτιμο εγχείρημα για τη Βαμβακού. Είσοδος ελεύθερη.

Όλα για τα παιδιά!

Όλο το Σαββατοκύριακο, στο σχολείο του χωριού πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις και προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους με ελεύθερη είσοδο. Τα παιδιά παίζουν και διασκεδάζουν δίχως όρια! Στόχος; Να διοχετεύσουν την ενέργειά τους στο παιχνίδι και στις δραστηριότητες, να κάνουν καινούργιους φίλους και να περάσουν αξέχαστα.

Το Σάββατο 01/08, στις 12:00, κάνουμε ποδαρικό στον Αύγουστο με ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για όλη την οικογένεια. Χρωματιστές πέτρες, χάντρες και υλικά που θα μαζέψουμε από τη φύση θα είναι ο οδηγός και η πηγή έμνευσής μας για να δημιουργήσουμε μαζί τα πιο όμορφα κοσμήματα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα Αυγούστου και κάντε κράτηση στο www.vamvakourevival.org/events

Σας περιμένουμε, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας!

#WeekendatVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg