Σημαντική επίσκεψη στο Jiao Tong University

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Πρύτανη, Καθηγητή κ. Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου και του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων και Πολιτισμού, Καθηγητή κ. Κ. Γεωργιάδη στο Jiao Tong University, Shanghai-China.

Το Jiao Tong University είναι το αρχαιότερο (έτος ίδρυσης 1796) και 2ο μεγαλύτερο της Κίνας.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εργασίας μεταξύ των αρχών των δύο Πανεπιστημίων συμφωνήθηκε η ανταλλαγή Φοιτητών, Καθηγητών και Ερευνητών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, η προαγωγή των Ελληνικών και Κινεζικών Σπουδών στα δύο Ιδρύματα, η ανάπτυξη σε αυτά, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας της συνεργασίας, των πολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών σπουδών σε Ελλάδα και Κίνα, η ίδρυση σε αυτά μόνιμων δομών για τη μελέτη και έρευνα του Ελληνικού και Κινεζικού πολιτισμού και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Ελληνική πολιτιστική εβδομάδα που θα διοργανώσει το Jiao Tong University το 2013.
Τέλος, υπεγράφη από τον Πρύτανη, Καθηγητή Θεόδωρο Π. Παπαθεοδώρου και τον Αντιπρόεδρο του Jiao Tong University, Καθηγητή Wang Jie συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων σε τελετή που έγινε στην Πρυτανεία του Jiao Tong University, παρουσία του Γενικού Προξένου και αντιπροσωπείας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σαγκάη.
Εξάλλου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσκάλεσε τις Πανεπιστημιακές Αρχές του Jiao Tong University να επισκεφθούν το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στους προσεχείς μήνες.
Τέλος, ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής κ. Κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε και έδωσε διάλεξη στο Shanghai University of Sport με τις αρχές του οποίου συμφωνήθηκε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας.