Ηλεία: Σύλληψη κατοίκου για εμπρησμό από πρόθεση – Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές

Στη σύλληψη κατοίκου περιοχής για τη φωτιά στα Άγναντα Ηλείας προχώρησε η αστυνομία. Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση και θα προσαχθεί στον Εισαγγελέα.

Σε ύφεση βρίσκονται όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Ηλεία την Παρασκευής. Οι δυνάμεις ωστόσο συνεχίζουν να επιχειρούν για να κάνουν καθαρισμό στο πεδίο, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες αναζωπυρώσεων προς το μεσημέρι όταν και αυξάνεται η ένταση του ανέμου.

Στα Άγναντα που ήταν πιο επικίνδυνα τα πράγματα καθώς απειλήθηκε το χωριό, η εικόνα είναι καλύτερη, αν και οι πυροσβέστες έχουν πολλή δουλειά σε δύσβατες χαραδρώσεις της περιοχής.

Ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για σήμερα θα είναι υψηλός στην κεντρική και βόρεια Ηλεία.

Χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένες είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις στις περιοχές Τραγανό και Βάρδα στην Ηλεία, ενώ η φωτιά στην περιοχή Άγναντα παρουσιάζει καλή εικόνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Τραγανό του δήμου Πηνειού εξακολουθούν να επιχειρούν 38 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις μέσα στην καμένη έκταση.

Στην περιοχή της Βάρδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ώστε να κατασβέσουν πλήρως την φωτιά και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην περιοχή Άγναντα του δήμου Ήλιδας, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να επιχειρούν, αποτελούνται από 115 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα.

Η φωτιά, όπως προαναφέρθηκε, παρουσιάζει καλή εικόνα και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν, προκειμένου να την ελέγξουν πλήρως.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχει ετοιμότητα, ώστε να επιχειρήσουν εναέρια μέσα και στις τρεις φωτιές, εάν αυτό βέβαια χρειαστεί.