Ηλεία: Πύρινη λαίλαπα στη Στροφυλιά

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς, στα σύνορα των νομών Αχαΐας και Ηλείας.

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 90 άνδρες και περισσότερα από 35 οχήματα έδιναν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερα από 2000 στρέμματα παρθένο δάσος έχουν γίνει στάχτη και η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική της πορεία.

Για «μία από τις μεγαλύτερες φωτιές», έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας ότι καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ