Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κρέστενα -Καίγονται σπίτια στη Σκιλλουντία

Νέα δασική έκταση εκδηλώθηκε στα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεϊα, η οποία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαίνεται εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

«Σε μήκος 20χλμ μαίνεται η φωτιά», σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύση Μπαλιούκο, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο εμπρησμό, επισημαίνοντας ότι είχαν μπει πολλές φωτιές στην περιοχή τις προηγούμενες ήμερες.

Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε στο χωριό Γρύλλος και την κατασκήνωση της Φρίξας, ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκιλλουντία». Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία». Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα».