Ίδρυση Σχολής Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων) στη Νεάπολη

Ένα όνειρο όλων των Βατικιωτών βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίησή του

Λακωνία – Δήλωση Τριχείλη
Σήμερα 21 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, παρών και ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος διαμεσολάβησε για τη συνάντηση.
Αναλύσαμε το αίτημά μας για την ίδρυση της Σχολής ΑΕΝ (Πλοιάρχων) και μετά την επιχειρηματολογία και διευκρινίσεις, ο Πρωθυπουργός συναίνεσε στην έγκρισή του και μάλιστα γραπτώς, κατανοώντας τη σπουδαιότητα και το δίκαιο του αιτήματός μας, καθώς και τα οφέλη για τη ναυτική κοινότητα και για την περιοχή από τη λειτουργία της.
Τον ευχαριστούμε.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση πρότασης στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Ι. Πλακιωτάκη, αποστολή κλιμακίου στη Νεάπολη όπου διαπιστώθηκε η καταλληλότητα του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου και μετά από τρεις συναντήσεις στο Υπουργείο, μας δόθηκε το πράσινο φως. Προσμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυσή της και τον ευχαριστούμε.
Θέλω να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Π. Νίκα, ο οποίος δεσμεύθηκε για την ένταξη της προμήθειας του εξοπλισμού διδασκαλίας προϋπολογισμού 1.445.000,00 € και την ένταξή της στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το μεγαλύτερο έργο για πολλούς έχει εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης, είμαι σίγουρος ότι ολόκληρη η κοινωνία των Βατίκων θα το αγκαλιάσει και θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του.
Ο σχεδιασμός για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Γυμνασίου και η διάθεση του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου για τη στέγαση της σχολής, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου.
Για εμένα, τα μέλη της παράταξής μου και όλους όσους συνδράμουν στην πραγματοποίηση του οράματός μας, αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.
Ακολουθεί και η γραπτή έγκριση του Πρωθυπουργού.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ

Δαβάκης: Με απόφαση Μητσοτάκη ιδρύεται Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοιών
Την τελική έγκρισή του για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη Βοιών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες το μεσημέρι με τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και τον Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ. Τριχείλης και Δαβάκης,ανέλυσαν στον Πρωθυπουργό το αίτημα για την ίδρυση της ΑΕΝ στη Νεάπολη καθώς και τον τρόπο που αυτό θα υλοποιηθεί και θα καταστεί βιώσιμο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθως, αφού το ενέκρινε, επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη, τον ενημέρωσε σχετικά και έδωσε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
Σήμερα το μεσημέρι, ως επιστέγασμα σειράς πολύμηνων προσπαθειών, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και εγώ, συναντηθήκαμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να δώσει την τελική έγκριση της Ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη Βοιών.
Αφού έγινε η κατάλληλη προετοιμασία εκ μέρους του Δήμου Μονεμβασίας εκτός των άλλων και με την διάθεση του κτηρίου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού αλλά και του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος στις αλλεπάλληλες συναντήσεις εργασίας που κάναμε, επέδειξε από την αρχή θετική διάθεση, ένα όραμα πολλών γενεών Βατικιωτών ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα, σήμερα με την τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Ως εκπρόσωπος του Λακωνικού λαού τον ευχαριστώ από καρδιάς!

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)
(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)