Η Τίμια κάρα του Αγίου Παρθενίου στο Κιβέρι Αργολίδας

Η κάρα του Αγίου είναι θησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη στα Ψαχνά Ευβοίας

Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου Αργολίδος, η υποδοχή τμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, που θα φιλοξενηθεί προς αγιασμό των πιστών, μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Η κάρα του Αγίου είναι θησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη στα Ψαχνά Ευβοίας, από όπου και μεταφέρθηκε στην Ενορία του Κιβερίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Μπαλωμένου.

Η υποδοχή έγινε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού από τον Παν/το Αρχιμανδρίτη και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Ακαθίστου Ύμνου Νερών Αχλαδοκάμπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Γέροντα Σεβαστιανό, συμμετεχόντων και άλλων κληρικών καθώς και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια έγινε σύντομη δέηση εντός του Ι. Ναού και αμέσως μετά άρχισε η Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη και τον Άγιο Παρθένιο. Στην Ιερά Αγρυπνία έψαλλε ο Χορός των Ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά Ναυπλίου.

Ο Εφημέριος της Ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτ. Πέτρος Αθανασόπουλος μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την άδεια της μεταφοράς της Τιμίας Κάρας, όσο και προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ευβοίας, Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Μπαλωμένο και τον Ιεροδιάκονο της Μονής π. Τιμόθεο, που μετέφερε αυτόν τον μεγάλο θησαυρό. Επίσης ευχαρίστησε τους πατέρες που παρευρέθηκαν στην υποδοχή καθώς και όλους τους φιλάγιους χριστιανούς και ευχήθηκε την χάρη και την προστασία σε όλους.

Στην υποδοχή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Άργους- Μυκηνών κ. Δημήτριος Κρίγγος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κιβερίου κ. Παναγιώτης Χασάπης, η πολιτευτής κ. Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου

 

Πηγή: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ