“Η πόλη μας αποχαιρετά ένα γνήσιο στρατιώτη”

Συλλυπητήριο μήνυμα Αραχωβίτη

H πόλη μας αποχαιρετά σήμερα τον πρόεδρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης Νίκο Γεωργιάδη, έναν γνήσιο «στρατιώτη, στην υπηρεσία της πατρίδος μου, της Σπάρτης», όπως ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην περιοχή μας, την κοινωνική και πολιτιστική ταυτότητα της οποίας «φώτισε» με το ήθος και τις γνώσεις του από αμέτρητες θέσεις ευθύνης σε αμέτρητους θεσμικούς φορείς του νομού μας.

Θυμάμαι όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το σκαθάρι που απειλεί τους φοίνικες. Ήμουν πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων του νομού μας τότε. Σε μια συνάντηση που είχαμε για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να δούμε πώς μπορούμε να συμβάλουμε, μάς λέει ο κυρ Νίκος: «Καλύτερα να χάσω το ένα μου χέρι, παρά να δω τη Σπάρτη χωρίς τους φοίνικες». Αυτή ήταν η αγάπη του για την πόλη!

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη οικογένεια του εκλιπόντος. Η απώλειά του είναι βέβαιο ότι θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας. Ας είναι αιώνια η μνήμη του και το έργο που άφησε πίσω του, «σηματοδότης» στις επερχόμενες γενιές.