Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. είναι ξανά πρώτη δύναμη πανελλαδικά!

Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου: Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές έγραψαν ιστορία!

Οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα μίλησαν και η φωνή τους ακούστηκε εκκωφαντικά! Αναδεικνύοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας σε πρώτη δύναμη, με σαρωτική άνοδο σε ψήφους και ποσοστό, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα και καταδίκης της πολιτικής των κυβερνήσεων, του διαρκούς “εγκλήματος” στις σπουδές και τη ζωή τους.

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας αναδείχθηκε πρώτη και αυτοδύναμη σε 4 συλλόγους σε Τρίπολη και Σπάρτη, στην Καλαμάτα είχε άνοδο στο πρώην ΤΕΙ και στο Πανεπιστήμιο αντίστοιχα. Είναι ελπιδοφόρο μήνυμα που εκατοντάδες φοιτητές και από την Πελοπόννησο έστειλαν μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής.

Τώρα είναι η ώρα το βήμα που έγινε στις φοιτητικές εκλογές να ολοκληρωθεί και να μετατραπεί σε “άλμα” στις 21 Μαΐου, στις βουλευτικές εκλογές, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, τη μόνη αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη επιλογή. Για να δυσκολέψουμε κι άλλο αυτούς που κλέβουν το μέλλον της νέας γενιάς, για να κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα, για να έρθουν οι μέρες του φωτός…

Υ.Γ. Από χθες είναι απεγνωσμένη η προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να αντιστρέψει την πραγματικότητα που βίωσαν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και τα ίδια τα μέλη της ΔΑΠ, τα οποία αναγνώρισαν και υπέγραψαν τα επίσημα αποτελέσματα των εφορευτικών επιτροπών εκατοντάδων Φοιτητικών Συλλόγων, που αποδεικνύουν ότι η Πανσπουδαστική ΚΣ είναι πρώτη δύναμη. Κατανοούμε τον πανικό τους…

Για παράδειγμα κυβερνητική ΔΑΠ στο ΠΑ.ΠΕΛ. κοροϊδεύει παρά πολλούς φοιτητές και ανακοινώνει τα αποτελέσματα μόνο σε δύο συλλόγους από τους 12 πανηγυρίζοντας ότι βγήκε 1η δύναμη με τη Πανσπουδαστική να πήρε μόνο 66 ψήφους από τους 741 που πήρε στη πραγματικότητα, μειώνοντας συνολικά τους φοιτητές που συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές κατά 1781 ψήφους !! Η απελπισμένη προσπάθεια σας στο ”μαγείρεμα” και την διάλυση των φοιτητικών συλλόγων δεν θα περάσει, οι φοιτητές νικήσαν με την ψήφο τους και καταδίκασαν την πολιτικής σας!!

Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου