Η Microsoft έρχεται στο V.Lab στη Βαμβακού!

15 & 16 Ιανουαρίου | Σεμινάριο: «Ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη μαθησιακή διαδικασία»

Νέο έτος, νέοι στόχοι και νέες συνεργασίες έρχονται στο σύγχρονο τεχνολογικό κέντρο, V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) που λειτουργεί στη Βαμβακού Λακωνίας από την ομάδα Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η τεχνολογία και η πρόσβαση σε αυτήν είναι για όλους, για το λόγο αυτό, ένα Σαββατοκύριακο το μήνα είναι αφιερωμένο στο STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) για όλους στο V.Lab! Κάνουμε ποδαρικό στο νέο έτος με ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Λακωνίας και όχι μόνο.

Η Vamvakou Revival, σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάδος, διοργανώνει στις 15 & 16 Ιανουαρίου 2022, στο V.Lab, ένα διήμερο σεμινάριο με θέμα την «Ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη μαθησιακή διαδικασία», το οποίο αφορά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων.

Το σεμινάριο αποτελεί έναν συνδυασμό παιδαγωγικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα εστιάζει στο πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν, με απλούς και πρακτικούς τρόπους, να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αναπτύξουν δεξιότητες του 21ου αιώνα. Μέσα από την εν λόγω δράση, οι δάσκαλοι και καθηγητές θα γνωρίσουν ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να ενσωματώσουν στο μάθημά τους, για να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι μαθησιακοί στόχοι της εκπαίδευσης, η οποία ονομάζεται 21st Century Learning Design είναι η γνωριμία με την «καινοτόμο διδακτική πρακτική», τα χαρακτηριστικά ενός «εκπαιδευτικού του 21ου αιώνα», αλλά και ενός «μαθητή του 21ου αιώνα» και τους παράγοντες που υποστηρίζουν τις καινοτόμες διδακτικές πρακτικές.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν, εάν το επιθυμούν, την επίσημη πιστοποίηση Microsoft Certified Educator (MCE), μετά από εξετάσεις που διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα. Η πιστοποίηση MCE βασίζεται στη γνώση του εκπαιδευτικού υλικού 21st Century Learning Design και επικυρώνει πως οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν όλες εκείνες τις δεξιότητες ψηφιακών γνώσεων που απαιτούνται για την παροχή μιας πλούσιας, προσαρμοσμένης μαθησιακής εμπειρίας στους μαθητές.

Πρόγραμμα διαλέξεων:

15.01.2022 | 15.00 – 19.00: Τετράωρη δια ζώσης συνεδρία στην ελληνική γλώσσα

16.01.2022 | 11.00 – 14.00: Τετράωρη δια ζώσης συνεδρία στην ελληνική γλώσσα

17- 21.01.2022: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους ατομικά και στο δικό τους χρόνο μέσα από την πλατφόρμα εκπαίδευσης Microsoft Learn στα Αγγλικά.

22.01.2022: Επίλυση αποριών, ερωτήσεων και διευκρινίσεων σε τρίωρη τηλεκπαίδευση στα Ελληνικά

Συμμετοχή δωρεάν. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Σε περίπτωση που το επιβάλλουν οι υγειονομικές συνθήκες, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εξολοκλήρου σε ψηφιακό περιβάλλον.

Πληροφορίες/κρατήσεις στο www.vamvakourevival.org και info@vamvakourevival.org

#STEAM4all@VLab

#VamvakouRevival