Η διατροφή των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον

Ο δρ Παναγιώτης Μπασουράκος, διαιτολόγος-διατροφολόγος, μας ενημερώνει!

Σύμφωνα με το γνωστό διαιτολόγο – διατροφολόγο, Παναγιώτη Μπασουράκο,  εκδόθηκε νέα εγκύκλιος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας, η οποία αφορά στη διατροφή στα σχολεία. Εκεί περιγράφονται οι βασικές συστάσεις αναφορικά με τη σίτιση των μαθητών στα ολοήμερα σχολεία, τόσο όσον αφορά στα μέτρα πρόληψης διάδοσης του κορωνοϊού όσο και στα μέτρα πρόληψης τροφιμογενών νοσημάτων. Επιπλέον, παρέχει συστάσεις και ενημερωτικό υλικό για τους μαθητές!

Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες, διαμορφώνονται από τα πρώτα χρόνια της ζωής και συμβάλλουν στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής υγείας.Το σχολείο μπορεί και οφείλει να λειτουργεί ως εκπαιδευτικό μέσο πρακτικής εφαρμογής των αρχών της υγιεινής διατροφής και να δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να κάνουν τις σωστές διατροφικές επιλογές προάγοντας κι προστατεύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την υγεία των παιδιών. Ταυτόχρονα, η τήρηση των κανόνων υγιεινής στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και κατανάλωσης φαγητού είναι απαραίτητη προκειμένου να προλαμβάνονται τα τροφιμογενή νοσήματα, αλλά ταυτόχρονα να εκπαιδεύονται τα παιδιά στην αρχές της ασφάλειας των τροφίμων.

Στην εγκύκλιο περιγράφονται οι βασικές συστάσεις αναφορικά με τη σίτιση των μαθητών στα ολοήμερα σχολεία, τόσο όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης διάδοσης του κορωνοϊού, όσο και τα μέτρα πρόληψης τροφιμογενών νοσημάτων.

Παράλληλα παρέχονται συστάσεις για την ισορροπημένη διατροφή των παιδιών και των εφήβων και ενημερωτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις σχολικές μονάδες για την ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών.

Περισσότερα ΕΔΩ