Στο δήμο Μονεμβασιάς σήμερα ο Νίκας

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Τον Δήμο Μονεμβασίας επισκέπτεται απόψε το βράδυ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης θα υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη, στο δημαρχείο των Μολάων, και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της πνευματικής, πολιτιστικής και αθλητικής ζωής του δήμου, καθώς και με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Μονεμβασίας.

“Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ”

Eξ άλλου, σήμερα Σάββατο 6 και αύριο Κυριακή 7 Νοεμβρίου, στην πλατεία του Ελκομένου Χριστού, στη Μονεμβασία, στις 11.30 το πρωί, προγραμματίζονται διαδραστικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στα παιδιά της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας Europe in my Region / Η Ευρώπη στην περιοχή μου, με θέμα “Μονεμβασία, ένα πέτρινο καράβι που ταξιδεύει στο χρόνο”.

Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο θα λάβει χώρα το διαδραστικό παιχνίδι “Ψάξε λέξη ταιριαστή στην Μονεμβασιά να βρεις”, μια ακροστιχίδα της Μονεμβασιάς, ο μύθος της Αρπαγης της Ευρώπης, γρίφοι και ομαδικά παιχνίδια, τα οποία μπλέκονται αρμονικά και ταξιδεύουν στο πέτρινο καράβι”.

Την Κυριακή, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα θα λειτουργήσει εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας και αφήγηση παραμυθιού από τις Ομάδες κουκλοθεάτρου Κόκου – Μουκλό και Γουτού Γουπατού Project.