Google: Η Μονεμβασιά στις τοπ αγαπημένες εικόνες του Street View

Πριν 15 χρόνια, το Street View ξεκίνησε ως μια τολμηρή ιδέα από τον συν-ιδρυτή της Google, Larry Page, για την κατασκευή ενός πλήρους χάρτη, 360 μοιρών, ολόκληρου του κόσμου. Σήμερα, πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες από περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές βρίσκονται στο Street View (νέο ρεκόρ!) επιτρέποντας στον κόσμο να ταξιδεύει σε αυτά τα μέρη, μέσα από κινητά ή υπολογιστές.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση: «Το Street View δεν σας επιτρέπει απλά να περιηγηθείτε ψηφιακά, αλλά αποτελεί κεντρικό άξονα στην προσπάθεια χαρτογράφησης του πλανήτη μας, ώστε να έχετε τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες, μέσα από τα θεμέλια που θέτουμε για έναν πιο καθηλωτικό και έξυπνο χάρτη.
Το 2007 δημοσιεύσαμε τις πρώτες εικόνες του Street View από το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και το Ντένβερ. Από τότε, αυτοκίνητα του Street View, εξοπλισμένα με φωτογραφικές μηχανές, έχουν αιχμαλωτίσει και μοιραστεί με το κοινό πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες! Για να τις πετύχουν, έχουν ταξιδέψει πάνω από 10 εκατομμύρια μίλια – το αντίστοιχο του να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου πάνω από 400 φορές!
Με αφορμή τα 15α γενέθλιά του, το Google Street view η Google επέλεξε 15 σημεία του κόσμου από τη συλλογή της, ανάμεσά τους και ένας ιδιαίτερα δημοφιλής ελληνικός προορισμός, η δική μας Μονεμβάσια και μάλιστα μοναδική περιοχή απ’ όλη τη χώρα!

Δείτε την αναφορά για το υπέροχο μέρος της Λακωνίας: «Η Μονεμβάσια είναι μια πόλη της Ελλάδας το όνομα της οποίας προέρχεται από δύο λέξεις που σημαίνουν μοναδική είσοδος. Και όντως, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μπεις σε αυτό το πέτρινο φρούριο. Εξερευνήστε την πόλη στο Street View χωρίς να προβληματίζεστε για το πώς θα φτάσετε εκεί».