Γλυκό λεμόνι από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

1 1/2 κιλό μικρά λεμονάκια
2 κιλά ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1 κ σ χυμό λεμονιού
καρύδια χοντροκομμένα

Τρόπος παρασκευής
1. Ξύνετε ελαφρά τη φλούδα των λεμονιών με τη βοήθεια ενός τρίφτη. Ανοίγετε μια τρύπα και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζετε μέχρι να
μαλακώσουν.

2. Τα σουρώνετε, προσθέτετε κρύο νερό και τα βράζετε για 15′ ακόμα. Τα σουρώνετε, τα στραγγίζετε, τα απλώνετε σε καθαρή πετσέτα και τα αφήνετε να σταθούν για 24 ώρες.

3. Τοποθετείτε σε κάθε άνοιγμα λεμονιού 1κομμάτι καρύδι, τα βάζετε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το 1/2 λίτρο νερό και τα βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατά διαστήματα
αφαιρείτε τους αφρούς που δημιουργούνται από το βράσιμο.

4. Δοκιμάζετε το σιρόπι και αν είναι έτοιμο, αποσύρετε το γλυκό από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, το αφήνετε να κρυώσει και το αδειάζετε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.