Γιώργος Μπαλταδώρος: Ο άτυχος χειριστής του Mirage 2000-5

O Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο άτυχος χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 που κατέπεσε την Πέμπτη στις 12.15 το μεσημέρι 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ο 34χρονος σμηναγός (γεννημένος το 1984) ήταν πατέρας τριών παιδιών, και είχε γεννηθεί στο Μαυροβούνι Καρδίτσας. Στο προφίλ του στο Facebook κυριαρχεί μια χιουμοριστική φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται να κρατάει το Mirage άλλου πιλότου.

Το θάνατο του πιλότου επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος βυθίζοντας στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία, και τις ένοπλες δυνάμεις μας γενικότερα. Στο πένθος έχει βυθιστεί και το χωριό του χειριστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή ανοιχτά της Σκύρου βρέθηκαν συντρίμμια του μαχητικού που πιστοποίηαν ότι ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι νεκρός.

H ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Πτώση Αεροσκάφους Μ2000-5

»Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

»Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

https://www.youtube.com/watch?v=l6Cpom2EXnw