Γεμιστά μπισκότα από την Μαίρη Παναγάκου

Μία απολαυστική συνταγή

Υλικά100 γρ αλεύρι γοχ60 γρ αμύγδαλα, ανάλατα40 γρ φουντούκια, ανάλατα100 γρ ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια90 γρ βούτυρο2 κ γλ κακάο40 γρ σοκολάταλίγο αλάτι

Τρόπος παρασκευής1.    Στο μπλεντεράκι σας θρυμματίζετε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια με τη μισή ποσότητα αλευριού και ζάχαρης. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι και το κακάο που πριν θα τα έχετε κοσκινίσει μαζί, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.2.    Ανακατεύετε καλά τα υλικά με τα χέρια σας ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και όταν το μείγμα δέσει καλά, το τυλίγετε σε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.3.    Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός, ξετυλίγετε τη ζύμη και κόβετε σε κομμάτια 5 γρ το καθένα και φτιάχνετε μικρά μπαλάκια. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, πιέζοντας ώστε να γίνει το σχήμα τους ημισφαιρικό και τα ψήνετε για 30′ περίπου σε αερόθερμο φούρνο στους 160ο.4.    Βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την χρησιμοποιείτε σαν “κόλλα” για να ενώσετε δύο δύο τα μπισκότα.