Γεγονός το Ηλεκτρονικό περιοδικό του Γυμνασίου Μονεμβασίας

Εκδόθηκε το πρώτο τεύχος

Εκδόθηκε το πρώτο τεύχος του θεματικού περιοδικού του Γυμνασίου Μονεμβασίας «Γιάννης Ρίτσος» με τίτλο «Λογοτεχνικές και Μαθηματικές αφορμές», στα πλαίσια του αντίστοιχου σχεδίου δράσης.

«Μέσα από τη διαδικασία έκδοσης της  θεματικής σχολικής εφημερίδας οι μαθητές/τριες θα ενεργοποιηθούν ως πολίτες» αναφέρει με ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Γυμνασίου Δημήτρης Τούντας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θα προβληματιστούν και θα αρθρογραφήσουν για ζητήματα που αφορούν την ιστορία – φιλοσοφία των Μαθηματικών, αλλά και  για σκέψεις και προβληματισμούς που προκύπτουν κατά την διδασκαλία του μαθήματος της Λογοτεχνίας».

Για τα κείμενα που αφορούν στην Λογοτεχνία, πρόκειται για ατομικές και ομαδικές ασκήσεις δημιουργικής γραφής και προβληματισμού, γενικότερα, μαθητών και μαθητριών των Β΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου. Αφορμή ήταν η εμπειρία τους από την προσέγγιση, ανάλυση και συζήτηση, στο τμήμα τους, κειμένων Ν.Ε Λογοτεχνίας.

Για τα κείμενα που αφορούν τα Μαθηματικά, πρόκειται για ατομικές ή ομαδικές εργασίες έρευνας και αποτύπωσης πληροφοριών που αφορούν θέματα σχετικά με τα Μαθηματικά που συζητήθηκαν τόσο κατά την διάρκεια του μαθήματος όσο και εκτός σχολικού ωραρίου.

Επίσης υπάρχουν εργασίες καλλιτεχνικής δημιουργίας σχετικά με θέματα που άπτονται των Μαθηματικών στα οποία σημαντική είναι η αρωγή του καθηγητή καλλιτεχνικών Δημοσθένη Τζανάκου.

Οι εργασίες συντέθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου.

Επισκεφθείτε το περιοδικό πατώντας ΕΔΩ, διαβάστε τα άρθρα και αφήστε τα σχόλιά σας!

Υπεύθυνοι δράσης:
Ανδρομάχη  Μόσχου
Δημήτρης Τούντας
Δημήτρης Ανδρεσάκης

monemvasianews