Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκτακτο μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών

Νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο, με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια να εκκενώσουν προς Αγιο Παύλο και Ακουμιανή.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλούνται τα τοπικά Μέσα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό το φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς ενώ στον αέρα βρίσκονται ήδη και δύο ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, το Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων, με τον δήμαρχο της περιοχής να ζητά να εκκενωθούν τα χωριά Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια.

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και στον δήμο με υδροφόρες και γεωργικά μηχανήματα, ενώ κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούν να συνδράμουν. Στην περιοχή, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι που εξαπλώνουν τη φωτιά και κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης στο cretapost και ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «βρίσκομαι καθ’ οδόν και κατευθύνομαι προς τα Σακτούρια όπου έγινε αναζωπύρωση πυρκαγιάς. Εδώ έρχονται και δύο ελικόπτερα».

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης. Σημειώνεται τέλος ότι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι ενώ «το νότιο Ρέθυμνο θα συνεχίσει να έχει πολύ σημαντικές επιταχύνσεις σε ριπές ανέμων. Θα βρίσκεται σε μέγιστη κατηγορία στο δείκτη επικινδυνότητας (μωβ) μέχρι και την Τρίτη» ανέφερε στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

ΠΗΓΗ