Φωτιά στην Άνω Βούλα: Εκκενώνονται σπίτια στο Πανόραμα

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Eκκένωση της περιοχής Πανοράματος στην Άνω Βούλα πραγματοποιείται αυτή την ώρα καθώς οι φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα νωρίτερα έχουν φθάσει ήδη σε κατοικημένη περιοχή και στις αυλές των σπιτιών.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται σπίτια στην οδό Έκτορος στο Πανόραμα Βούλας αλλά και στην οδό Άτλαντος.

Σταθμοί του ΕΚΑΒ μεταβαίνουν στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στη Βούλα προκειμένου να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε όποιον χρεαστεί.

Οι κάτοικοι της Άνω Βούλας ήδη έλαβαν ειδοποίηση στα κινητά τους από την Πολιτική Προστασία ώστε να εκκενώσουν προς την πλατεία Άλσους.

Επίσης, στη Βούλα στις οδούς Λαμίας Αριστείδου και Διστόμου υπάρχει εισήγηση της Πυροσβεστικής να γίνει εκκένωση κυρίως λόγω του πυκνού καπνού .

Τα μέσα πυρόσβεσης ενισχύονται για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα – Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, λέει ο δήμαρχος Γλυφάδας
Εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα δόθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, μετά την επέκταση της φωτιάς στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό, στην περιοχή Πουρνάρι.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Βούλας και των γύρω περιοχών ώστε να εκκενώσουν την περιοχή, λόγω της έκτασης που πήρε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Γλυφάδα.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα από αέρος επιχειρούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό αλλά και ένα ελικόπτερο του στρατού.

Στο έδαφος βρίσκονται 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Στην περιοχή πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.