ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στη Μάνη: Κάηκαν σπίτια στην Καστάνια – Εκκενώθηκε ο οικισμός Σελεγούδι

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Μάνη - Παραμένουν εστίες σε δύσβατα σημεία

Νεότερη Ενημέρωση FLY (Ώρα 20:10)

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει αυτή την στιγμή η μεγάλη φωτιά στη Μάνη.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLY, οι άνεμοι έχουν κοπάσει αλλά παραμένουν εστίες φωτιάς σε δύσβατα σημεία γεγονός που δυσχεραίνει τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

ΛΑΚΩΝΙΑ-ΜΑΝΗ: Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε περιοχές του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Γιάτρισσας, το οποίο δεν απειλείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY από την Πυροσβεστική Γυθείου, η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 13:20 το μεσημέρι της Τρίτης 03.08.2021 και έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν 20 Πυροσβεστικά οχήματα με περίπου 100 άνδρες,  ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 1 ελικόπτερο Έρικσον και 2 καναντέρ. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει και η ομάδα διάσωσης Λακωνίας, υδροφόρες και αθλητικοί σύλλογοι.

Η φωτιά είναι μεγάλη, δυνατοί άνεμοι πνέουν στην περιοχή και αυτή τι στιγμή κινδυνεύουν τα χωριά Καστάνια και Σελεγούδι.

Στο σημείο ο ταξίαρχος κ.Πολυβήρας, ο κ.Αλικάκος, ο Αστυνομικος διευθυντής Λακωνίας κ.Τσιγαρίδης, ο διοικητής Π.Υ. Γυθείου κ.Γραφάκος, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Κρητικός και ο αντιπεριφερειάρχης κ.Βερούτης.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή & εκκενώθηκαν οι οικισμοί σε Καστάνια, Σελεγούδι και Άγιο Νικόλαο. Οι κάτοικοι έχουν εγκαίρως απομακρυνθεί και δεν κινδυνεύουν.

Στα πρώτα σπίτια έφτασε η φωτιά στην Καστάνια που δυστυχώς κάηκαν.

Άγιος Νικόλαος: Έκτακτη σύσκεψη από το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας Λακωνίας.

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη  φωτιά στη Μάνη

Συνεχής Ενημέρωση: FLY 89,7 & www.flynews.gr