Άνω Λιόσια: ΕΔΕ για τη νηπιαγωγό μετά τις καταγγελίες

Φέρεται να δέχθηκε επίθεση

Στο επίκεντρο έρευνας βρίσκεται περιστατικό στο 1ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων, μετά τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά της διευθύντριας της σχολικής μονάδας απέναντι σε μικρούς μαθητές. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), ενώ αποφασίστηκε και η μετακίνηση της εκπαιδευτικού από το σχολείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η εκπαιδευτικός φέρεται να αντέδρασε σε έντονο ύφος προς τα παιδιά, υποστηρίζοντας ότι είχαν προκαλέσει ζημιές στον χώρο του σχολείου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ενημερώθηκαν για το περιστατικό και ο αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Διονύσιος Αναστασόπουλος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η συμπεριφορά της εκπαιδευτικού.
Η καταγγελία για επίθεση στην εκπαιδευτικό

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή αργότερα, όταν η ίδια η νηπιαγωγός φέρεται να δέχθηκε σωματική επίθεση μέσα στη σχολική μονάδα και να τραυματίστηκε.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό απαράδεκτο και βαθύτατα θλιβερό. Για όσα συνέβησαν κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, ενώ ενεργοποιήθηκε και η αυτόφωρη διαδικασία.

Οι ακριβείς συνθήκες της επίθεσης παραμένουν υπό διερεύνηση. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι φέρονται να εμπλέκονται γονείς μαθητών, ωστόσο στην επίσημη ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης δεν κατονομάζονται οι δράστες.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες υποστηρικτικές δομές για τη σχολική κοινότητα, ενώ η διοικητική έρευνα θα εξετάσει το σύνολο των γεγονότων που προηγήθηκαν.

Πηγή: skai.gr