Στην τελευταία του κατοικία ο Φώτης Κανακόπουλος

Σήμερα, στις 3.00 μ.μ., στη Μαγούλα, οδηγείται στην τελευταία του κατοικία ο Φώτης Κανακόπουλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.

Ψηφίσματα

Ο Σύλλογος καθηγητριών του Εσπερινού Γενικού Λυκείου με έκτακτη συνεδρίασή του εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον αναπάντεχο χαμό του Διευθυντή του Σχολείου κ. Κανακόπουλου Φωτίου.

Τα τελευταία τρία χρόνια ζήσαμε από κοντά πρώτα απ΄ όλα τον άνθρωπο Φώτη Κανακόπουλο, τον αγαπητό μας Διευθυντή, τον αγωνιστή της ζωής, τον δάσκαλο που καθοδηγούσε και εμάς και τους μαθητές μας.

Πάντα ήταν δίπλα μας πρόθυμος, ακούραστος, κεφάτος. Η ευαισθησία του ήταν έκδηλη απέναντι στα προβλήματά μας και τα προβλήματα των μαθητών μας.

Η συνεργασία μας ήταν άψογη, εποικοδομητική και μας δίδαξε πάρα πολλά που θα τα κρατήσουμε ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Αγαπημένε μας Φώτη, θα σε θυμόμαστε πάντα!

Θα είσαι πάντα μαζί μας!

Καλό παράδεισο!

Ο  σύλλογος καθηγητριών του Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Ο Σύλλογος αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια.
  2. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» εκφράζει την οδύνη του για τον πρόωρο χαμό του εκλεκτού και ιδιαίτερα αγαπητού συναδέλφου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας,  Φώτη Κανακόπουλου.

Για όσους δεν τον γνώριζαν είναι δύσκολο να αντιληφθούν το μέγεθος του ήθους, της αγάπης και της προσφοράς του τόσο στην εκπαίδευση -την οποία υπηρετούσε με αξιοσύνη- όσο και στην κοινωνία.

Δημιουργικός, αλληλέγγυος, ευγενικός με όλους –μαθητές και συναδέλφους– μα πάνω απ΄ όλα ένας μεγάλος Μαχητής. Δεν εγκατέλειψε ούτε για μια στιγμή το πεδίο της μάχης. Αντιμετώπισε την κάθε δυσκολία με περίσσιο θάρρος χωρίς να χάσει καθόλου από τη λάμψη του. Έντιμος και περήφανος άνθρωπος, αγωνίστηκε μέχρι τέλους για τις ιδέες και τα πιστεύω του τιμώντας τον τόπο καταγωγής του που τόσο λάτρευε. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως φωτεινό παράδειγμα.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Στη μνήμη του, το Δ.Σ. αποφάσισε να παραστεί στην Εξόδιο ακολουθία και αντί στεφάνου να καταθέσει χρηματικό ποσό στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Καλό σου ταξίδι συνάδελφε, σύντροφε και φίλε Φώτη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Η Γενική Γραμματέας

Θεόδωρος Καψάλης                 Γεωργία Μπολοβιτσιώτη

Ο Σύλλογος καθηγητών του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης, με την αναγγελία της πρόωρης και απροσδόκητης απώλειας του αγαπητού συναδέλφου μας Φώτη Κανακόπουλου, συνεδρίασε εκτάκτως για να αποχαιρετήσει ένα μεγάλο δάσκαλο, ανιδιοτελή φίλο, ακαταπόνητο συνάδελφο, άξιο Διευθυντή, ιδρυτικό μέλους του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης.

Ως δάσκαλος υπηρέτησε τη Δημόσια εκπαίδευση, διδάσκοντας με το ήθος του, την εργατικότητά του, το παράδειγμα και τη διαλλακτικότητά του.

Ως συνάδελφος στεκόταν δίπλα μας ενθαρρύνοντας και στηρίζοντάς μας. Με αγωνιστικότητα και πάθος υπηρέτησε από πολλές θέσεις τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δίνοντας μάχες για ένα καλύτερο Σχολείο.

Μας δίδαξε, τέλος, με την αγάπη του για τη ζωή ότι πάνω από όλα είναι ο αγώνας, που πρέπει να δίνεται αδιάλειπτα, σθεναρά και με αξιοπρέπεια.

Ο Σύλλογος, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στην προσωπικότητα και το εκπαιδευτικό του έργο απεφάσισε :

1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

2. Να παραστεί ο Σύλλογος των καθηγητών στην Εξόδια ακολουθία.

3. Να κατατεθεί στεφάνι.

4. Να κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ Λακωνίας.

5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.

Καλό σου ταξίδι Φώτη.

Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας.

Ο Σύλλογος Καθηγητών του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης