Ο πρόεδρος των Εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης στον FLY: “Με τις 100 δόσεις κλείνουν με σκανδαλωδώς ευνοϊκό τρόπο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής”

– Υπέρ των αλλαγών ανανέωσης και όχι αναπαλαίωσης

– Έχουμε γελάσει και με άλλα ανέκδοτα! Να γίνουν σοβαρές προτάσεις! Όχι πυροτεχνήματα

– Η αξιολόγηση να ξεκινήσει από την κορυφή του Υπουργείου Οικονομικών

– Οι συλλήψεις που έγιναν για τη λίστα Λαγκάρντ δεν είχαν ξαναγίνει στην Ελλάδα!

– Με τις 100 δόσεις, κλείνουν με σκανδαλωδώς ευνοϊκό τρόπο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής!

– Προτιμώ έναν υπουργό με το χέρι στη δική του τσέπη και όχι στη δική μας!

Στην πρωινή ζώνη του FLY, μίλησε σήμερα ο πρόεδρος των Εφοριακών Ελλάδος, κύριος τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε υπέρ των αλλαγών που προωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αρκεί να κινούνται στη λογική της ανανέωσης και όχι της αναπαλαίωσης. Μάλιστα, όπως τόνισε, δεν υπήρξε ο απαιτούμενος διάλογος με τα συνδικαλιστικά όργανα.

Παράλληλα, ο κύριος Αλεξιάδης, αναφορικά με την κυκλική αντικατάσταση των εφοριακών, ανέφερε: “έχουμε γελάσει και με άλλα ανέκδοτα. να γίνουν σοβαρές προτάσεις με νόημα και όχι πυροτεχνήματα”.

Σχετικά με την αξιολόγηση, ο πρόεδρος των Εφοριακών τόνισε ότι αξιολογούνται καθημερινά, αλλά ο ίδιος θα επιθυμούσε η διαδικασία αυτή να ξεκινήσει από την κορυφή του Υπουργείου Οικονομικών …

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ο κύριος Αλεξιάδης απάντησε στον FLY ότι η κυβέρνηση δείχνει να έχει την πολιτική βούληση, αν αναλογιστούμε και τις πρόσφατες συλλήψεις που δεν είχαν ξαναγίνει στην Ελλάδα, αλλά αναμένεται στο συνολικό πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής.

Ο πρόεδρος των Εφοριακών δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη ρύθμιση των 100 δόσεων, εκφράζοντας την επιφύλαξή του, μιας και δίνεται η δυνατότητα σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής να κλείνουν με σκανδαλωδώ ευνοϊκό τρόπο.
τέλος, ο κύριος Αλεξιάδης εξέφραση την άποψή του για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας “προτιμώ έναν υπουργό που έχει το χέρι στη δική του τσέπη και όχι στη δική μας”

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κυρίου Τρύφωνα Αλεξιάδη στον FLY 89.7

{youtube}drGzJFk4wAU{/youtube}