Ο Τρύφων Αλεξιάδης, αντιπροέδρος Εφοριακών, στον FLY

Στον αέρα του FLY μίλησε σήμερα ο αντιπρόεδρος των Εφοριακών Ελλάδος, κύριος Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος τάραξε τα νερά με τις τοποθετήσεις του επί των φορολογικών ζητημάτων.Αρχικά, ο κύριος Αλεξιάδης τόνισε ότι λεφτά υπάρχουν,

αλλά κάνουν πως δεν τα βλέπουν. Μάλιστα, έφερε και συγκεκριμένα παραδείγματα για να αποδείξει του λόγου το αληθές:

-Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο από τη λίστα Λαγκάρντ.

-Στη λίστα εμβασμάτων από το εξωτερικό, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε 2 από τις 24.000 περιπτώσεις!

-Στις 10.000 offshore έχουν ελεγχθεί μόνο 34, από τις οποίες εξοικονομήθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος των Εφοριακών Ελλάδος υπογράμμισε στον FLY ότι το κράτος όφειλε να ενισχύσει και όχι να αποδυναμώσει τις εφορίες, αλλά όπως αποδεικνύεται δεν υπάρχει πολιτική βούληση! Μάλιστα, ο κύριος Αλεξιάδης καταδίκασε τις πολιτικές παρεμβάσεις στις φορολογικές υπηρεσίες, αναφέροντας ότι τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί …

Ακολούθως, ο γνωστός οικονομολόγος εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη, καθώς οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εύκολο στόχος, τη στιγμή που μεγάλες περιπτώσεις εισοδημάτων απολαμβάνουν ασυλίας.

Μάλιστα, ο κύριος Αλεξιάδης καυτηρίασε την άποψη του υπουργού Οικονομικών, ότι δηλαδή οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται, τονίζοντας ότι τα στοιχεία της Eurostat τον διαψεύδουν. Επίσης, δεν παρέλειψε να κατακρίνει το Γιάννη Στουρνάρα, επειδή επιλέγει την ασφάλεια του μονολόγου στις συνεντεύξεις του, προσθέτοντας ότι φημίζεται ο υπουργός για τις φορολογικές του γνώσεις.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στον FLY, ο αντιπρόεδρος των Εφοριακών Ελλάδος ανέφερε ότι οι συλλήψεις επωνύμων για χρέη προς το δημόσιο γίνονται για εντυπωσιασμό και δεν αποτελούν κινήσεις ουσίας. Επιπροσθέτως, ο κύριος Αλεξιάδης τόνισε ότι οι δεσμεύσεις καταθέσεων για χρέη κάτω των 100.000 ευρώ είναι 6 φορές περισσότερες από τις περιπτώσεις χρεών άνω των 100.000 ευρώ, γεγονός που δημιουργεί την εύλογη απορία “γιατί το κράτος να ξεκινάει από κάτω και όχι από πάνω“.

Τέλος, ο γνωστός οικονομολόγος, σε ερώτηση του Χάρη Βασιλάκου για τον Ενιαίο φόρο Ακινήτων, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν κουβέντιασε με κοινωνικούς φορείς και πέρασε το φόρο με διαδικασίες εξπρές. Ο κύριος Αλεξιάδης χαρακτήρισε άδικο τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ανέφερε ότι θα πληρώσουμε περισσότερα και ανέφερε ότι η αντιπρόταση θα ήταν το περιουσιολόγιο, για το οποίο έχουν μιλήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν το προώθησαν ποτέ.

Ο κύριος Αλεξιάδης ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του στον FLY, εκφράζοντας την άποψη ότι το κράτος δεν δίνει κίνητρα στο φορολογούμενο να συγκεντρώνει αποδείξεις και κάλεσε τους ακροατές του FLY που χρωστούν στην εφορία να προχωρήσουν στη ρύθμιση χρεών.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κυρίου Τρύφωνα Αλεξιάδη στον FLY 89.7

{youtube}BPWei12TI2c{/youtube}