Επιστολή ακροάτριας fly fm για τους καρκινοπαθείς!

epistoli-flynewsΤρίτη 12 Ιουνίου 2012
Προς fly fm 89.7
Κο Λεωνίδα Καρβουνιάρη

Κύριε Καρβουνιάρη, σας γράφω αυτή την επιστολήπαρακινημένη από την πραγματική γενοκτονία που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας. Φυσικά, αναφέρομαι στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους καρκινοπαθείς, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ή να πάρουν από τα ασφαλιστικά ταμεία τα φάρμακά τους. Πλέον, στην Ελλάδα δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μία κρίση οικονομική, πολιτισμική, αξιών και ηθών, αλλά για ζητήματα που θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια τη βιωσιμότητα και την υγεία του ελληνικού πληθυσμού.

Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος, σε πολυάριθμες μορφές του, αντιμετωπίζεται, αρκεί να υπάρχει φυσικά η κατάλληλη ψυχολογία και προφανώς η χορήγηση της θεραπείας και της φαρμακευτικής αγωγής. Όπως άκουσα πρόσφατα, τα απαραίτητα φάρμακα για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων μορφών καρκίνου δεν υπάρχουν αυτήν την περίοδο στα νοσοκομεία και οι χιλιάδες ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν από 3.000 έως 10.000 ευρώ για να τα αγοράσουν.

Έτσι, λοιπόν, δεδομένων των παραπάνω, θέλησα μέσω του σταθμού σας, που έχει μεγάλη δυναμική κι εμβέλεια, να απευθύνω κάλεσμα στους ανθρώπους που υπέφεραν από καρκίνο και το ξεπέρασαν, αλλά και στις οικογένειες αυτές που είχαν την ατυχία να χάσουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο από καρκίνο, να αποταθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή στο γιατρό τους και να χαρίσουν τα εναπομείναντα φάρμακα κατά του καρκίνου που πιθανότα λιμνάζουν στο φαρμακείο του σπιτιού τους. Θα είναι μία μεγάλη ανακούφιση για τους καρκινοπαθείς που θα επωφεληθούν, αλλά και μία απόδειξη ότι τώρα που το κράτος πρόνοιας έχει χάθεί οριστικά, εμείς οι ίδιοι, μόνοι μας, μπορούμε να δέιξουμε τη χαμένη αλληλεγγύη.

                        Σας ευχαριστώ
                        Με εκτίμηση
                        Αγγελική Τσαγκούρη