Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη στον Fly 89,7(video)

Τί είπε για τα τούρκικα σήριαλ!

Με το πρώτο μέρος της «Ορέστειας», της μοναδικής τριλογίας που διασώθηκε ολόκληρη, συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα του 26ου Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου.

{youtube}-zpbG56c2_4{/youtube}

Με σεβασμό στην αρχαία ελληνική τραγωδία, η Νικαίτη Κοντούρη σκηνοθετεί μια πλειάδα εκλεκτών πρωταγωνιστών: Καρ. Καραμπέτη. Μ. Χατζησάββα, Θ, Τζήμου, Βασ. Μπισμπίκη, Θεμ. Πάνου, Βασ. Χαλακατεβάκη.  Κορυφαίοι οι Θυμ. Κούκιος, Βασ. Πουλάκος, Κρις Ρόντανοφ, Κ. Φαλελάκης, Μεν. Χαζαράκης.
Υπόθεση: Ο πορθητής της Τροίας Αγαμέμνονας επιστρέφει στο Άργος με λάφυρο τη μάγισσα Κασσάνδρα. Η αρχετυπική μητριαρχική persona της συζύγου του Κλυταιμνήστρας, με ισχυρότερο κίνητρο τη δολοφονία της κόρης τους Ιφιγένειας από τον ίδιο τον πατέρα της, τελετουργικά θα τον οδηγήσει στο θάνατο.
Ο «Αγαμέμνων» αποτελεί μια συγκλονιστική ποιητική δημιουργία, για την εκδίκηση, το σφετερισμό, την αντιδικία. Η ύβρις ορίζεται και τιμωρείται, οι δε ήρωες συνθλίβονται υπό το βάρος της ευθύνης που φέρουν και ταυτόχρονα από την αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να υπερβεί το πεπρωμένο της.
Τη μετάφραση του κειμένου ανέλαβε η Ν. Φριντζήλα, τα σκηνικά/κοστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα και η μουσική σύνθεση-διδασκαλία της Σ. Καμαγιάννη. Τις χορογραφίες επιμελήθηκε ο Ερμ. Μαλκότσης. Δραματουργική ανάλυση – βοηθός σκηνοθέτη ο Λ. Παπαδόπουλος.
Συναισθανόμενο τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα διαθέτει για την εν λόγω παράσταση τρεις τύπους εισιτηρίων: κανονικό ενηλίκων (14 ευρώ), ανέργων / ΑμεΑ / εκπαιδευτικών (12 ευρώ) και φοιτητικό / μαθητικό (10 ευρώ). Οι θεατές που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα τόσο κατά την αγορά των εισιτηρίων όσο και κατά την προσέλευσή τους στο θέατρο.
Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9,30 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Ιδρύματος και στα τηλέφωνα 27310 82470 – 27310 82395.