Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στον αέρα του FLY

Στην πρωινή ζώνη του FLY μίλησε σήμερα ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κύριος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος τοποθετήθηκε επί των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της Παιδείας, σχολίασε την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σχολικό εκφοβισμό.

Ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου χαρακτήρισε “κίνηση απελπισίας και βιαστικό μέτρο” τη μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ, αναφορικά με τα Πανεπιστήμια, τόνισε ότι η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων θα οδηγήσει τις Δομές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε πλήρη αδυναμία κάλυψης των αναγκών τους.  

Ακολούθως, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας μίλησε, στον αέρα του FLY και το Χάρη Βασιλάκο, για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο στο χώρο της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας λόγο για οπισθοδρόμηση, πρόχειρη προσέγγιση, χειρουργικές παρεμβάσεις που προκαλούν ανασφάλεια, αλλά και έλλειψη σχεδίου. Μάλιστα, ο κύριος Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα χωρίς σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, προσθέτοντας ότι κάθε σύστημα έχει παθογένειες κι επιβάλλεται να τις βελτιώνουμε στη λογική εξέλιξης του συστήματος. Παράλληλα, τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί με το σκεπτικό λογοδοσίας στο εκλογικό και συνδικαλιστικό του κοινό, δίχως να έχει προτάσεις και οδηγώντας την Παιδεία στο … παρελθόν!

Τέλος, ο κύριος Παπαθεοδώρου καταπιάστηκε με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, για το οποίο ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πρόσφατη ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από την Κίνηση Νέων Σπάρτης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

{youtube}h06VoiQ6SPs{/youtube}