Ευλογιά των πιθήκων: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Εντοπίστηκε το Σάββατο ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από την ευλογιά των πιθήκων και εξετάζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα, ο οποίος, μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, εισήχθησαν στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Σε ετοιμότητα ο ΠΟΥ – Έρχονται νέες οδηγίες για να «φρενάρει» η διασπορά

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή έχει τεθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥγια την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε ότι ο ιός είναι πιθανό να επιταχυνθεί στη Γηραιά Ήπειρο μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο άνθρωπος που όλοι ο Έλληνες έχουν συνδέσει με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή είχε αναλάβει τις επίσημες ανακοινώσεις, τώρα βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» και για την «Ευλογιά των πιθήκων».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».