Ευρώτας | Παράταση υποβολής δηλώσεων ζημιάς από χαλάζι

Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές από χαλάζι στις 12-1-2019, στις κοινότητες Σκάλας, Λεήμονα, Γράμμουσας, Περιστερίου, Μυρτιάς, Στεφανιάς, Λαγίου και Κροκεών μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ μέχρι και την Παρασκευή 8-2-2019.

Ειδικότερα για τις Δ. Κ. Σκάλας και Τ.Κ. Λεήμονα δηλώσεις θα γίνονται :
• στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ στη Σκάλα
• στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στη Σκάλα
• και στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στο Βλαχιώτη

Επιπρόσθετα ενημερώνονται οι πληγέντες παραγωγοί ότι προστίθενται υπάλληλοι – ανταποκριτές ΕΛΓΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και για την μείωση του χρόνου αναμονής με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ και κατόπιν παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ευρώτα.

Αναγγελία ζημιάς για μανταρίνια και λεμόνια

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε η αναγγελία ζημιάς από ΠΑΓΕΤΟ την 6η-01-2019, η οποία αφορά ζημιές στην παραγωγή μανταρινιών και λεμονιών στις παρακάτω κοινότητες:

ΒΛΑΧΙΩΤΗ, ΓΟΥΒΕΣ, ΕΛΟΣ, ΑΣΤΕΡΙ, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗ και ΑΠΙΔΙΑ.

Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 20% της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που περίμεναν να συγκομίσουν, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
– Αντίγραφο αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2018
– Αστυνομική ταυτότητα
– Βιβλιάριο Τράπεζας

Τα τέλη εκτίμησης για τις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι 10 λεπτά το δένδρο, για τα υπαίθρια κηπευτικά ανέρχονται σε 2 € το στρέμμα ενώ για τα κηπευτικά θερμοκηπίου ανέρχονται σε 10 € το στρέμμα.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ:
Οι δηλώσεις ζημιάς μπορούν να υποβληθούν : μέχρι και την Παρασκευή 08-02-2019.

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται :
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Δ.Κ. Βλαχιώτη και Τ.Κ. Γουβών, στο Γραφείο Κίνησης στη Σκάλα, τηλ. 2735042254 Ανταποκριτής: Αθηνά Γκορίτσα.
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στις Τ.Κ. Έλους, Αστερίου, Αγίου Ιωάννη και Γλυκόβρυσης, στο Δημαρχείο Βλαχιώτη, τηλ. 2735042210, 2735360222 Ανταποκριτής: Ευαγγελία Χαραλάμπους
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ. Απιδιάς, στο Δημαρχείο Σκάλας, τηλ. 2735360039 Ανταποκριτής: Αθανάσιος Μακρής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εάν ο ενδιαφερόμενος συγκομίσει το δηλωθέν αγροτεμάχιο πριν πραγματοποιηθεί η εκτίμηση από το γεωπόνο του ΕΛΓΑ θα πρέπει, για να γίνει η εκτίμηση, να αφήσει ασυγκόμιστα δέντρα «μάρτυρες» κατανεμημένα σε όλο το αγροτεμάχιο (ικανός αριθμός δένδρων) και να προσκομίσει κατά την εκτίμηση τα παραστατικά (ζυγολόγια – τιμολόγια) που θα ζητηθούν από τον γεωπόνο – εκτιμητή.