Επέτειος Πολυτεχνείου: «Παρών» από Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη στην πορεία

Με την καθιερωμένη μαζική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 48η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το «παρών», τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε δεκάδες πόλεις της χώρας, δίνουν πολίτες, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικοί φορείς, κοινοβουλευτικά κόμματα, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου.

Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Αλέκα Παπαρήγα συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων βουλευτών, στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Οι αγώνες της νεολαίας είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο»

«Σε μια εποχή θλίψης, οι αγώνες της νεολαίας είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Τιμούμε και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη, τους διαχρονικούς αγώνες της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στον τόπο μας.

Σήμερα, 48 χρόνια μετά, οι αγώνες αυτοί παραμένουν επίκαιροι όταν μια ακραία συντηρητική πολιτική στοχεύει για μια ακόμα φορά τη νέα γενιά. Της στερεί δικαιώματα, της βάζει φραγμούς στη γνώση και στη μόρφωση, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και της στερεί και τα δημοκρατικά της δικαιώματα, σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού.

Οι αγώνες της νεολαίας όμως θα είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Για μια ακόμη φορά, στους αγώνες της νεολαίας εναποθέτουμε την ελπίδα. Σε μια εποχή θλίψης, σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας, οι αγώνες της νεολαίας μπορούν να δείξουν ξανά το δρόμο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Επίκαιρα και στις μέρες μας τα μηνύματα της εξέγερσης»

«Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και σήμερα ακριβώς γιατί τόσο η αστική δικτατορία που υπήρχε το ΄73, όσο και η αστική δημοκρατία που την αντικατέστησε μετά το ΄74, υπηρετούν και εκφράζουν τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» δήλωσε στην πορεία για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Το Πολυτεχνείο είναι ένα αγκάθι για τη δεξιά»

«Ο αγώνας για δημοκρατία και ελευθερία είναι ανυποχώρητος – 48 χρόνια μετά τιμούμε την εξέγερση της νεολαίας που έσωσε την τιμή του λαού μας» ήταν το μήνυμα του ΜέΡΑ25, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά από την κατάθεση στεφάνου δήλωσε:

«Το Πολυτεχνείο είναι ένα αγκάθι για τη δεξιά, είναι αγκάθι για την ολιγαρχία γιατί τους θυμίζει τη δυνατότητα αυτού του λαού την ώρα που νομίζουν ότι τον έχουν του χεριού τους».