Η επέτειος της 25ης Μαρτίου στους νομούς της Πελοποννήσου

Με το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» έκλεισε η παρέλαση στην Καλαμάτα, ύστερα από την αναπαράσταση για την απελευθέρωση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στις 23 Μαρτίου 1821. Πλήθος κόσμου συμμετείχε ενεργά στο παιανισμα παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλου.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες στην οδό Εθνικής Αντίστασης, στην Τρίπολη, η παρέλαση της Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, των Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων. Οι συμμετέχοντες απέδωσαν τις απαιτούμενες τιμές με τις σημαίες και τα λάβαρά τους, ενώ δυναμική ηταν η παρουσία Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με επιτυχια ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο Ναύπλιο που έλαβε χώρα στη λεωφόρο της 25ης Μαρτίου ανήμερα της εθνικής Επετείου. Είχαν προηγηθεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, αλλά και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Με καλό καιρό η πόλη της Κορίνθου τίμησε τους ηρωικούς αγωνιστές του 1821. Μαθητές, φορείς, σύλλογοι, αρχές και στρατιωτικά τμήματα λάμπρυναν με την παρέλασή τους την ημέρα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς.

Με κάθε επισημότητα έλαβε χώρα η παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή και τροχοφόρων, επί της οδού Αγίου Ανδρέου, στην Πάτρα, για την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Με την προσήκουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πύργο. Λίγο πριν, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, έγινε η επίσημη δοξολογία παρουσία των τοπικών αρχών. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων όπου τελέστηκε και η επιμνημόσυνη δέηση. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.