Επερώτηση για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων

Του Θανάση Πετράκου και του Δημοσθένη Δρούγκα

Κύριε Πρόεδρε

Κύριε Περιφερειάρχη

Με ιδιαίτερη ανησυχία είδαμε δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο που αναφέρονταν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για αλλαγή του υγειονομικού χάρτη. Σχεδιασμός στον οποίο περιλαμβάνονται συγχωνεύσεις, αλλαγή χρήσης, ακόμα και κλείσιμο νοσοκομείων.

Πιο μεγάλη ανησυχία υπάρχει για αυτά που βρίσκονται σε κοντινή χιλιομετρικά απόσταση, όπως τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου.

Απ’ τον κυοφορούμενο νέο υγειονομικό σχεδιασμό, εύλογη είναι η ανησυχία όλων των πολιτών της Πελοποννήσου . Πιο μεγάλη ανησυχία υπάρχει στους πολίτες της Τριφυλίας για την τύχη του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας ,τους πολίτες της Λακωνίας για την τύχη του Νοσοκομείου Μολάων και ακόμη πιο μεγάλη στους πολίτες της Αργολίδας αφού η συγχώνευση και η αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου του Ναυπλίου θα τους αφήσει εκτεθειμένους και ακάλυπτους υγειονομικά, μιας και το νοσοκομείο του Άργους σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες για δευτεροβάθμια περίθαλψη του νομού, αλλά και όμορων νομών που εξυπηρετούνται απ’ τα νοσοκομεία της Αργολίδας. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και εξαγγελίες του κ Νίκα περί κατασκευής νέου νοσοκομείου στην Αργολίδα, τότε καταλήγουμε σε απόλυτη σύγχυση και ανησυχία για ένα κυριολεκτικά ζωτικό ζήτημα όπως είναι η δημόσια υγεία. .

Κατόπιν αυτών εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν

1.Ποια είναι η θέση σας απέναντι στις κυοφορούμενες κυβερνητικές αλλαγές του υγειονομικού χάρτη;

2. Πώς σκοπεύετε να αντιδράσετε, αν τελικά υλοποιηθεί ο νέος υγειονομικός χάρτης απ’ την κυβέρνηση;

3.Τι γνωρίζετε για την τύχη των Νοσοκομείων Ναυπλίου , Κυπαρισσίας και Μολάων;

4..Τα περί κατασκευής νέου νοσοκομείου στην Αργολίδα έχουν κάποια βάση ή αποτελούν για μια ακόμα φορά ανέξοδα ταξίματα απ’ την πλευρά σας , όπως έγινε με το τραίνο και το Διοικητήριο;

Οι επερωτώντες περιφερειακοί σύμβουλοι

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας