Επαναλειτουργία της ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Γεωργιτσίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, θα παραστεί στον εσπερινό

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, θα παραστεί στον εσπερινό της ιστορικής ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Γεωργιτσίου με έτος ίδρυσης το 1619, θα ανακοινώσει την επαναλειτουργία της ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Γεωργιτσίου μετά από πολλά χρόνια (περί το 1930 έπαψε να λειτουργεί) και θα ανακοινώσει την τοποθέτηση νέου ηγουμένου ως επικεφαλής της μονής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπεραιωνόβιων κατοίκων και ιστορικών με γνώση της τοπικής ιστορίας: ο ήρωας της επανάστασης Παπαφλέσσας, διέμενε στην ανωτέρω ιερά μονή για μεγάλο διάστημα κατά την διάρκεια της επανάστασης και η μονή είχε συμβάλει στην επανάσταση και κατά συνέπεια στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Τουρκικό ζυγό.

Οι κάτοκοι και επισκέπτες του Γεωργιτσίου, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, για την προσωπική του πρωτοβουλία, για τον επίμονο και διαρκή αγώνα με σκοπό την επαναλειτουργία της ιστορικής ιεράς Μονής.