Έξαρση κλοπών και διαρρήξεων σε περιοχές του δήμου Σπάρτης

Δεν έχουν τέλος οι επιδρομές ληστών και διαρρηκτών που εισβάλουν σε σπίτια και καταστήματα, αρπάζοντας χρήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας

Ρεπορτάζ FLY

Οι κλοπές σπιτιών αποτελούν ένα φαινόμενο μάστιγα για τη χώρα μας. Καθημερινά δεκάδες ιδιοκτήτες πέφτουν θύματα κλοπής, ενώ παράλληλα πολλές φορές οι διαρρήκτες δεν φαίνεται να διστάζουν ακόμα και όταν οι ιδιοκτήτες βρίσκονται μέσα στις οικίες τους.

Με τον φόβο ζουν οι κάτοικοι σε περιοχές του δήμου Σπάρτης, αφού τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα κλοπών είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Πριν λίγες μέρες ιδιοκτήτης στην Τραπεζοντή Σπάρτης είδε να ανοίγουν και να κλέβουν το σπίτι του για 22η φορά και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα σημαντικά αντικείμενα αφαίρεσαν οι άγνωστοι δράστες για πολλοστή φορά.

Προχθές, στο Χαρίσιον Σπάρτης άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν διώροφη κατοικία. Συγκεκριμένα αφού έκοψαν περίτεχνα το συρματόπλεγμα, ανέβηκαν στα μπαλκόνια στο ισόγειο και τον 2ο όροφο (ούτε σε τσίρκο τέτοια άλματα) αντίστοιχα και αποπειράθηκαν να σπάσουν τις μπαλκονόπορτες. Έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες που κάθονταν στην μπροστινή βεράντα και έτσι τράπηκαν σε φυγή.

Λιγότερο τυχερή όμως ήταν μία οικογένεια που διαμένει στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, καθώς οι διαρρήκτες, μολονότι το διαμέρισμά τους βρίσκεται στο 2ο όροφο μονοκατοικίας, εισήλθαν στο εσωτερικό του αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Αυτές και άλλες ακόμα περιπτώσεις κλοπών μας έχουν αναφέρει ακροατές του FLY 89,7 και αναγνώστες του flynews.gr εκφράζοντας την αγωνία και ανησυχία τους.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι από τα συνεχόμενα κρούσματα ληστειών και ζουν με το φόβο .