Εκμέκ κανταϊφι με κρέμα γάλακτος

Μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά(για 12 κομμάτια)1 1/2 πακέτο κανταϊφι2 φλ τσ καρύδια χοντροκοπανισμένα1 κ σ κανέλα σε σκόνη1 φλ τσ φρυγανιά τριμμένη1 1/2 φλ τσ φρέσκο βούτυρο250 γρ κρέμα γάλακτος 35%1 κσ ζάχαρη άχνη3 κ σ χοντροτριμμένα φιστίκια ΑιγίνηςΓια το σιρόπι5 φλ τσ ζάχαρη4 φλ τσ νερό2 βανίλιεςφλούδα λεμονιού

Τρόπος παρασκευής1.    Χωρίζετε το κανταϊφι με τα δάχτυλα σας σε 3 ίσα, περίπου, μέρη. Σε ένα ταψί Νο 32 απλώνετε το ένα μέρος κανταϊφι. Σε μπολ αναμειγνύετε τα καρύδια με τη φρυγανιά και την κανέλα.

2.    Πασπαλίζετε με το μισό μείγμα το κανταϊφι που έχετε ήδη στρώσει. Στρώνετε από πάνω το δεύτερο μέρος από το κανταϊφι. Απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνετε με το υπόλοιπο κανταϊφι.

3.    Περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, στους 160ο, για 40′-45′.

4.    Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 3′-4′, αφ’ ότου πάρει βράση. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνετε το κανταϊφι, μόλις βγει ζεστό από το φούρνο.

5.    Αφήνετε το κανταίφι να κρυώσει εντελώς μετά το σιρόπιασμα και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με 1 κ σ άχνη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Τη βάζετε στο ψυγείο για 20′-30′ και την απλώνετε επάνω από το σιροπιασμένο κανταϊφι και πασπαλίζετε με άφθονα φιστίκια Αιγίνης.