Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σαρωτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), με σαρωτική επικράτηση έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στον β' γύρο της εσωκομματικών

Πολύ μεγάλη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη επί του Γιώργου Παπανδρέου δείχνουν τα αποτελέσματα του β’ γύρου για την ανάδειξη Νέου Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 90%, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με 68%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 32% των συνολικών ψήφων.

Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου

Την επιθυμία του να συνεχίσει, όπως αναφέρει, «τον αγώνα για τις προδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξη μας κίνημας εξουσίας», ανέφερε σε δήλωση του ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά και την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

«Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξη μας κίνημας εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πρόσθεσε ότι έχει ήδη εκφράσει τα συγχαρητήρια του και τις ευχές του στον Νίκο Ανδρουλάκη για καλή επιτυχία.

Δηλώσεις-Συγχαρητήρια συνυποψηφίων ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Στα χέρια του Νίκου Ανδρουλάκη περνά η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά και την επικράτηση του επί του Γιώργου Παπανδρέου στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Οι συνηποψήφιοι του, στον πρώτο γύρο, έσπευσαν να συγχαρούν τον κ. Ανδρουλάκη για τη νίκη του.

Συγχαρητήρια του Α. Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής: «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου στον Νίκο Ανδρουλάκη

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη.

Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης.

Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους»

Ο Παύλος Χρηστίδης συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Παύλος Χρηστίδης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό στον Νίκο Ανδρουλάκη

Επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την νίκη του πρώτου στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη ενώ του πρότεινε να συναντηθούν κι από κοντά. Ο κ. Ανδρουλάκης από την πλευρά του τον ευχαρίστησε για τα λόγια του.