Εκλογές ΗΠΑ 2020:Μια «ανάσα» από τη νίκη ο Μπάιντεν

Κέρδισε στο Μίσιγκαν

Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τη νίκη στις προεδρικές εκλογές καθώς πριν από λίγα λεπτά κέρδισε και την πολιτεία του Μίσιγκαν και έφτασε τους 253 εκλέκτορες. Στον πρόεδρο των Δημοκρατικών λείπουν ακόμα 17 εκλέκτορες για να γίνει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου κάνοντας ουσιαστικά ανατροπή στην ανατροπή.

Σύμφωνα με το CNN με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει στο Μίσιγκαν ποσοστό 49,8% και ο Ντόναλντ Τραμπ 48,6% κάτι που σημαίνει πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κερδίζει τους 16 εκλέκτορες και φτάνει συνολικά τους 253.

Την ίδια ώρα ωστόσο, προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές και ενώ η καταμέτρηση ακόμη συνεχίζεται σε πολλές Πολιτείες, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά δικαστικό αγώνα για να μην μετρήσουν ψήφοι τις οποίες ο ίδιος θεωρεί άκυρες, την ώρα που το στρατόπεδο των Δημοκρατικών εμφανίζεται ανακουφισμένο από τη διαφαινόμενη νίκη του Τζο Μπάιντεν σε Πολιτείες-κλειδιά.

Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ανακοίνωσε αρχικά ότι προσφεύγει στα δικαστήρια στο Γουισκόνσιν, μια Πολιτεία που φαίνεται να την κερδίζει οριακά ο Μπάιντεν. Η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του 1%, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα (με ενσωματωμένο το 99% των ψήφων). Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να γίνει επανακαταμέτρηση και ζήτησαν από τα τοπικά δικαστήρια να ελεγχθούν ξανά οι ψήφοι που έχουν ήδη καταμετρηθεί.

Το Γουισκόνσιν είναι η δεύτερη Πολιτεία-κλειδί που χάνει ο Τραμπ, μετά την Αριζόνα.