Εισαγγελική … προστασία από τις κλοπές ζητούν οι Ηλεκτρολόγοι Λακωνίας

«Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε και να σας επισημάνουμε μια χρόνια μάστιγα που υπομένει ο κλάδος μας.

Κυρία εισαγγελέα… τα μέλη μας είναι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι που εδρεύουν στην Λακωνία και προσφέρουν της υπηρεσίες τους κατά κύριο λόγο στον νομό. Το επάγγελμα μας απαιτεί γνώση, εξειδίκευση συνεχή ενημέρωση και εμπειρία ετών. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις επαγγελματικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις δίνουμε όλο τον εαυτό μας σε ένα διαρκή και δύσκολο αγώνα επιβίωσης.

Με αφορμή την θρασύτατη κλοπή παροχικών καλωδίων από αποθηκευτικό χώρο μέλους μας εντός της κατοικημένης περιοχής του Βλαχιώτη, από τρία τουλάχιστον άτομα, με ταυτόχρονη κλοπή αυτοκινήτου τύπου van, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα ακόλουθα:

Δυστυχώς το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Οι Συνάδελφοι ζουν πάντα με την αγωνία όταν έχουν μεγάλα καλώδια στην αποθήκη τους ή έργο σε εξέλιξη. Σχεδόν όλα τα μέλη μας έχουν από ένα τουλάχιστον περιστατικό κλοπής καλωδίων από τους λεγόμενους κυνηγούς του χαλκού.

Θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι:

Η κλοπή των καλωδίων σε ένα έργο τις περισσότερες φορές φέρνουν τον ηλεκτρολόγο στην θέση της απόλυτης καταστροφής και οικονομικής κατάρρευσης. Η κατάρρευση, όμως, κύρια εισαγγελέα, ενός επαγγελματία λειτουργεί ως χιονοστιβάδα για πολύ κόσμο ακόμα, όπως για εργαζόμενους, προμηθευτές, υποχρεώσεις σε πιστωτές και σε φόρους στο κράτος, ενώ η αλυσίδα των χρεών συνεχίζει. Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι η οικογενειακή απαξίωση και κατάρρευση.

Ένα ακόμα σημαντικότατο θέμα που δεν θα μπορούμε να παραβλέψουμε, ούτε να κλείσουμε  τα μάτια είναι η μεγάλη πιθανότητα να θρηνήσουμε ανθρώπινο θύμα, αφού στην ενδεχόμενη  παρουσία του ιδιοκτήτη κατά την ώρα της κλοπής, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια θα είναι η αντίδραση των κυνηγών του χαλκού.

Σας διαβεβαιώνω ότι ο κλέφτης έχει σχεδιάσει και είναι έτοιμος για τα πάντα, ενώ ο ιδιοκτήτης είναι ανυπεράσπιστος και άοπλος στο έλεος των εγκληματιών. Η κλοπή των καλωδίων με ταυτόχρονη κλοπή αυτοκινήτου δηλώνει μια μεγάλη εμπειρία και ειδίκευση σε διάφορα είδη και τεχνικής κλοπών. Αυτό ακριβώς καταδεικνύει και τη μεγάλη επικινδυνότητα των ανθρώπων αυτών.

Με γνώση των προηγουμένων, αδυνατούμε να προστατεύσουμε και να υπερασπίσουμε την περιουσία και την εργασία μας.

Η ελευθερία και η ασφάλεια του ατόμου είναι αυτονόητο και θεσμικά κατοχυρωμένο δικαίωμα από το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα: Άρθρο 5 παρ 2 «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής. της τιμής και της ελευθερίας τους… αλλά και στην παράγραφο 3 «η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη»

Πώς μπορεί ένας πολίτης να είναι ελεύθερος, όταν παραβιάζεται ο ιδιωτικός του χώρος και  πως μπορεί να θεωρηθεί ένας πολίτης ότι είναι ελεύθερος, όταν δεν έχει ασφάλεια μέσα στο ίδιο του το κράτος;

Κυρία εισαγγελέα, δεν θα παρασυρθούμε από τα κοινώς λεγόμενα για το ποια κοινωνική ομάδα είναι σχεδόν πάντα πίσω από το κυνήγι του χαλκού. Για το ποιοι είναι και το να βρεθούν οι ένοχοι, είναι καθήκον και ιδιότητα των αρχών του κράτους και όχι δικό μας. Εμείς επιζητούμε την ασφάλεια μας για να έχουμε την Ελευθερία μας με βάση το Σύνταγμα,  ενώ σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα μέλη μας είναι κατά της «ΒΙΑΣ και του κοινωνικού ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ».

Είμαστε σίγουροι ότι η αυτή η έκφραση της αγωνίας μας θα έρθει να ενδυναμώσει και να στηρίξει τον δικό σας αγώνα και της αστυνομίας απέναντι στο κοινό έγκλημα.

Με εκτίμηση,
Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Νομού Λακωνίας»