Έγκριση από το ΚΑΣ για το Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

Ανακοίνωση Νεοκλή Κρητικού

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, το ΚΑΣ ενέκρινε το επικαιροποιημένο τεύχος μελέτης για τη χωροθέτηση και κατασκευή του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.
Ένα βήμα εγγύτερα, λοιπόν, στο νέο Νοσοκομείο, που αποτελεί μια σημαντική δωρεά του ΙΣΝ. Θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές και ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας, που εγγυώνται βέλτιστη περίθαλψη και θα αποτελέσει τοπόσημο για τη Λακωνία. Επιπλέον, έναν βελτιωμένο κόμβο Υγείας για τη Ν.Α. Πελοπόννησο, αφού θα διασυνδέει τοπικές μονάδες Υγείας και Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής.
Η κατασκευή του θα πληροί όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, σε ένα κτίριο με οικολογικό αποτύπωμα και την υπογραφή του διαπρεπούς αρχιτέκτονα Renzo Piano.
Έχω κατ’ επανάληψη πει, ότι και στο ζήτημα του Νέου Νοσοκομείου πρέπει να βρίσκουμε σημεία σύγκλισης, καθώς και ότι θα συνδράμω, πρωτίστως ως γιατρός, σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου.
Ελπίζω ότι η συνεργασία ανάμεσα στο ΙΣΝ και το Ελληνικό Δημόσιο θα αποτυπωθεί στην ταχύτερη και καλύτερη δυνατή πορεία υλοποίησης του έργου, προς όφελος της δημόσιας Υγείας.
Νεοκλής Κρητικός