Δρομολογείται η κατασκευή 4 κόμβων στην Αρκαδία

Σύμφωνο μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας

Σύμφωνο συνεργασίας για την κατασκευή 4 κυκλοφοριακών κόμβων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους δημάρχους Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο και Γορτυνίας Στάθη Κούλη.

Το εν λόγω σύμφωνο αφορά, ειδικότερα, την προμήθεια, εγκατάσταση εξοπλισμού και επανασχεδιασμό 4 συγκοινωνιακών κόμβων με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 2,3 εκ ευρώ και χρηματοδότηση από το ΤΑΠΤοΚ “Αρκαδία 2020”.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 4 ισόπεδους κόμβους, τρεις κατά μήκος του οδικού άξονα Τρίπολης – Πύργου και έναν στην επαρχιακή οδό Τρίπολης – Αστρους.

Ειδικότερα, στον άξονα Τρίπολη – Πύργος κόμβοι θα κατασκευαστούν στην Σκοπή στο σημείο που διασταυρώνεται ο δρόμος με Σάγκα και Σκοπή, στην Καρκαλού στην διασταύρωση με την επαρχιακή οδό προς Δημητσάνα και στην Πλάτσα, ενώ στον επαρχιακό δρόμο Τρίπολη – Αστρος ο κόμβος θα κατασκευαστεί στις Ρίζες, στο σημείο διασταύρωσης προς Αστρος και Δολιανά – Καστρί.

Στο πλαίσιο του ίδιου συμφώνου θα τοποθετηθούν οριοδείκτες κατά μήκος διάφορων δρόμων στις περιοχές των Δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.