Δημοσίευση έργων από τα Αντισταθμιστικά των Ανεμογεννητριών

Επανέρχεται ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης

Ο Π. Νικολινάκος με νέα ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι η αντιπολίτευση δεν γνωρίζει ποια έργα έγιναν από τα αντισταθμιστικά των ανεμογεννητριών στο Ζάρακα.

Αυτό είναι ψευδές, διότι ο κ. Μαστορόπουλος έχει έλθει στο γραφείο της Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δήμο, του δόθηκαν οι φάκελοι, τους μελέτησε, φωτογράφησε όσα έγγραφα ήθελε απ’ αυτούς και του εξηγήθηκε η διαδικασία υλοποίησης των έργων.

Παρόλα αυτά τα δημοσιεύω για να σταματήσει η άθλια πρακτική της αντιπολίτευσης με τη λάσπη στον ανεμιστήρα λόγω των εκλογών για θέματα που τους έχουν απαντηθεί πολλές φορές.

Τα έργα αυτά έχουν όλα εκτελεστεί και πληρωθεί από τις εταιρείες και όχι από κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια, αρχής γενομένης από το έτος 2017 και είναι έξτρα χρηματοδότηση από το 1,7% που λαμβάνουν οι Κοινότητες από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανεμογεννήτριες.

Το ποσό των δύο συμφωνητικών που έχουν δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου άρα τα γνωρίζει η αντιπολίτευση, είναι 1.750.000 € έως το 2020.

Από κει και πέρα θα δίνονται 50.000 € ετησίως για τα επόμενα 20 χρόνια ήτοι 1.000.000 εκατομμύριο ευρώ στις Κοινότητες Κουπίων και Ρειχέας και πλέον και στην Κοινότητα Λαμποκάμπου.

Υπάρχει σε εκκρεμότητα το ποσό των 228.000,00 € για το 2020 που δεν εκτελέστηκε αντίστοιχο έργο ούτε πληρώθηκε, διότι υποβλήθηκε προσφυγή αμφισβητώντας σε ποια κοινότητα ανήκουν οι ανεμογεννήτριες, τα οποία έχουμε ζητήσει από την εταιρεία μετά την έκδοση της απόφασης της προσφυγής.

Πετύχαμε τα μεγαλύτερα αντισταθμιστικά ωφελήματα που έχουν δοθεί ποτέ σε Δήμο στην Ελλάδα και αντί επαίνου κατά την πάγια τακτική τους μας κατηγορούν και μας συκοφαντούν.
Όμως παρά τις συνεχείς προσφυγές τους σε όλες τις ελεγκτικές αρχές και στον Εισαγγελέα, τίποτα μεμπτό δεν έχει προκύψει, όπως έγραψα και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου.

Τα έργα έγιναν μετά από πρόταση και σύμφωνη γνώμη των Προέδρων των Κοινοτήτων και μπορεί να τα δει όποιος θελήσει μετά από συνεννόηση μαζί τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αναλυτική ενημέρωση στον Πίνακα έργων, στο πλαίσιο των Αντισταθμιστικών