Π.Δούκας: Ανακοίνωσε τις πρώτες θέσεις Αντιδημάρχων

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ.Πέτρος Δούκας έκανε γνωστά τα ονόματα των πρώτων τεσσάρων Αντιδημάρχων του Δ.Σπάρτης.

Για τις θέσεις Αντιδημάρχων του Δήμου Σπάρτης, θα ορίσω τους παρακάτω Δημοτικούς Συμβούλους:

Α1. Τον Μιχάλη Βακαλόπουλο, πτυχιούχο της Φαρμακευτικής Σχολής Πατρών, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στη Σπάρτη για πάνω από 20 χρόνια. Είναι Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Έφορος των Εθνικών Ομάδων Παίδων Μπάσκετ U14 και U15, Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και Μέλος του Δ.Σ. στο Παράρτημα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σπάρτης από το 2013 έως και το 2014.

2. Την Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου, πτυχιούχο Assoc. of Arts του Mt. Wachusett College, Massachusetts, εξουσιοδοτημένη NASD National Security Dealer (αδειούχο των αρχών των ΗΠΑ για χρηματιστηριακές πράξεις) και για επενδύσεις σε ακίνητα. Εργάστηκε στην John Hancock Investments στη Βοστώνη ως χρηματιστηριακός σύμβουλος. Από το 1987 έως σήμερα διατηρεί Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Σπάρτη. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μυστρά από το 2006 εως και το 2010.

3. Τον Χρήστο Κανακάκο, απόφοιτο Λυκείου Σπάρτης και της Μέσης Σχολής Ηλεκτρονικών και αγρότη στο επάγγελμα. Έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1994 μέχρι σήμερα ως Δημοτικός Σύμβουλος (ο αρχαιότερος Δημοτικός Σύμβουλος), και ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας (2004-5 και 2008-10)

4. Τον Θανάση Καρλαύτη, Αστυφύλακα στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.ΚΕ.) Λακωνίας και απόφοιτο του Λυκείου Σπάρτης

Β. Για τις δύο άλλες θέσεις Αντιδημάρχων, θα κάνω τις επόμενες μέρες ένα δεύτερο γύρο συζητήσεων με τους κκ. Βαλιώτη και Αργειτάκο, ώστε να έχω τη τελική απάντησή τους για τη διαθεσιμότητά τους και εναλλακτικές προτάσεις τους,

Γ. Οι αρμοδιότητες που θα ασκούν οι Αντιδήμαρχοι θα καθορισθούν στη συνέχεια. Η διάρκεια της θητείας τους προβλέπεται από το Νόμο να είναι κατ’αρχήν μονοετής.
Η αποτελεσματικότητα και η δυνατότητα του καθενός να βρίσκει λύσεις, θα κριθεί από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. «Οι καιροί ού μενετοί»!

Δ. ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Λόγω του μεγάλου όγκου των δράσεων που σχεδιάζουμε, και για να ελαφρύνουμε το έργο των Αντιδημάρχων, εξετάζουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε Δημοτικούς Συμβούλους από όλους τους Συνδυασμούς, ως «Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους» για ένα πλήθος από δράσεις (tasks).
Αυτούς θα συνδράμουν συμπολίτες μας (αλλά και εθελοντές από όλη την Ελλάδα που θαυμάζουν τη Σπάρτη και θα θεωρούσαν τιμή τους να προσφέρουν), για να μπορέσουμε να παράγουμε αρτιότερο έργο σε πιό σύντομο χρονικό διάστημα!

Ε. Για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα προτείνω τον Παιδίατρο Σπυρίδωνα Μοιράγια, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Εχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης από το 2014 έως και το 2019.