Κανονικά στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στην Ουγγαρία ο Δ.Σπάρτης

Εκτάκτως συνεδρίασε το Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ηλία Αναστασάκου με μοναδικό θέμα : «Συμμετοχή του Α.Ο. στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2020 στην Ουγγαρία» .
Κατά την συνεδρίαση διαπιστώθηκε απαρτία και ο πρόεδρος με εισήγησή του έθεσε τις προτάσεις του στο σώμα λέγοντας μεταξύ άλλων:
Οι Δ.Π.Α αποτελούν σημαντικότατη αθλητική διοργάνωση η οποία εκτός από τα ιδεώδη του αθλητισμού προωθεί τη φιλία μεταξύ των λαών και την γνωριμία με την κουλτούρα τους.
Οι συμμετέχοντες ανήκουν ηλικιακά στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου.
Η Σπάρτη έχει διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία στο παρελθόν τους συγκεκριμένους αγώνες και επιθυμεί την συνέχιση της συμμετοχής της στο θεσμό αυτό.
Ο Αθλητικός Οργανισμός οφείλει να επιδιώκει άνοιγμα στην Τοπική Κοινωνία ιδιαίτερα δε στο ανθρώπινο δυναμικό που ασχολείται με τον αθλητισμό , με στόχο να τους κάνει συνεργάτες και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια του .
Κατά το παρελθόν είχαν εκφραστεί παράπονα προς τις εκάστοτε διοικήσεις για τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής τόσο των αθλημάτων όσο και των αθλητών -τριών που συμμετείχαν στις αποστολές της πόλης μας, δημιουργώντας πρόβλημα στην θετική προσπάθεια που κατέβαλλαν οι διοικήσεις και παράλληλα απαξίωναν το θεσμό των Διεθνών Παιδικών Αγώνων .
Όλα αυτά απετέλεσαν θέμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων.
Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει σε αυτόν τον Διεθνή θεσμό , τιμώντας αθλητές και προπονητές του τόπου μας ,μιας και η Σπάρτη είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδος που συμμετέχει ανελλιπώς από το 1995 με εξαιρετικές επιδόσεις των παιδιών.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τα αθλήματα που θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας , καθώς θα πρέπει άμεσα να δηλωθούν στην διοργανώτρια πόλη, που είναι το Κεσκεμέτ της Ουγγαρίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
​​​​​​ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
​​​​​​ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ